Femei care iubesc prea mult. 10 trăsături ale acestora

Femei care iubesc prea mult. 10 trăsături ale acestora. Robin Norwood, psihoterapeut specializat pe viaţa de cuplu şi de familie, a stabilit zece caracteristici ale acestei tipologii feminine. Iată prin ce trăsături se diferenţiază o femeie care iubeşte prea mult:

  1. Se întreabă: „Cât de mult mă iubeşte (sau are nevoie de mine)?” şi nu „Cât de mult ţin la el?”
  2. Cele mai multe dintre rapoartele sexuale pe care le are cu el sunt motivate de întrebarea: „Cum pot să fac să mă iubească mai mult (sau să aibă mai multă nevoie de mine)?”
  3. Imboldul ei de a se dărui bărbaţilor pe care îi percepe ca fiind lipsiţi de afecţiune poate duce la un comportament pe care ea însăşi îl etichetează ca fiind promiscuu, deşi acest comportament vizează în primul rând satisfacţia celuilalt, mai degrabă decât propria satisfacţie.
  4. Sexul este unul dintre instrumentele pe care ea le foloseşte în scopul manipulării sau schimbării partenerului.
  5. I se par foarte palpitante luptele pentru putere. Ea adoptă un comportament seducător pentru a se impune. Se simte extraordinar atunci când reuşeşte şi se supără când eşuează. De obicei, eşecul în a obţine ceea ce vrea o determină să încerce şi mai mult.
  6. Confundă anxietatea, frica şi durerea cu dragostea şi excitaţia sexuală. Numeşte „dragoste” senzaţia de fluturi în stomac.
  7. Pe plan sexual, se excită ca urmare a excitării lui. Nu ştie cum să se simtă ea însăşi bine; de fapt, este ameninţată de propriile sentimente.
  8. În lipsa provocării exercitate de o relaţie nesatisfăcătoare, devine agitată. Nu se simte atrasă de un bărbat cu care nu se află într-o luptă, etichetându-l ca fiind „plictisitor”.
  9. Deseori, se cuplează cu bărbaţi mai puţin experimentaţi din punct de vedere sexual, pentru ca ea să simtă că deţine controlul.
  10. Tânjeşte după apropiere fizică, dar fiindcă se teme să nu ajungă dominată de cineva şi/ sau copleşită de propria nevoie de a oferi atenţie, se simte confortabil doar în condiţiile distanţei emoţionale create şi întreţinute de tensiunea relaţiei. Devine temătoare când un bărbat este dispus să fie lângă ea nu doar sexual, ci şi afectiv. Şi atunci (uneori inconştient!) fie îl evită, fie îl îndepărtează.

La o primă femeie, pare că o femeie care iubeşte prea mult e un paradox. Partenerul ei este, în acelaşi timp, o fiinţă pentru care ar face orice, dar şi un inamic.

„Iubim prea mult, dacă dragostea înseamnă durere. Când cele mai multe dintre conversaţiile noastre cu prietenii apropiaţi sunt despre el, problemele lui, gândurile lui, sentimentele lui şi aproape toate propoziţiile încep cu el, înseamnă că iubim prea mult.

Când îi scuzăm toanele, proasta dispoziţie, indiferenţa sau insultele, considerându-le probleme cauzate de o copilărie nefericită şi încercăm să îi devenim psiholog, înseamnă că iubim prea mult.

Spam blocat