De ce oamenilor buni le merge rău

De ce oamenilor buni le merge rău De ce oamenilor buni le merge rău oameni rai

De ce oamenilor buni le merge rău. Când mulţi dintre noi simţim că am făcut totul bine, că am dat ce era mai bun, ne întrebăm de ce ni se întâmplă nouă un necaz, de ce ne merge rău?

Ne apucă furia, ne simţim nedreptăţiţi şi urmează un dialog intern cu noi care nu se mai termină.

Încă de mici ni se spune că e bine să fim buni, cinstiţi ca să primim la rândul nostru acelaşi lucru. Nu are logică să fim răi şi să avem parte de lucruri bune. Dar ajungem şi în momente în care am fost buni şi am primit lovituri şi atunci nu mai înţelegem nimic.

Nimic nu mai are sens, ne simţim confuzi, trădaţi. Prin felul nostru de a fi, suntem făcuţi să căutăm o logică în tot ce întâmplă, dar există şi lecţii de viaţă şi nu mai putem avea control asupra lor.

Faptul că acceptăm anumite lucruri aşa cum se întâmplă, nu înseamnă că renunţăm sau ne suprimăm sentimentele la tragedie. Să recunoşti suferinţa şi să treci mai departe, aşa vei reuşi să te eliberezi de lucrurile neplăcute.

Nu merită nimeni să aibă parte, în viaţa aceasta, de lucruri rele, pur şi simplu fiecăruia dintre noi i se oferă experienţe unice, chiar şi ocazional tragedii pe care nu le putem împiedica sau controla. Trebuie doar să învăţăm să mergem mai departe.

Chiar dacă eşti o persoană bună, nu înseamnă că nu ţi se poate întâmpla nicio durere sau tristeţe. Viaţa nu poate fi explicată pas cu cu pas şi este important să nu cădem în capcana de a fi victimă şi să căutăm răzbunare.

Este ideal să tratăm chiar şi un necaz ca pe o experienţă,  o provocare şi să mergem mai departe.

Text de Koaki Beyersdorf, psihoterapeut. 

Spam blocat