Locuitorii unui oraș, solidari cu o mamă care nu avea voie să întindă rufe

O comunitate rurală din Marea Britanie s-a umplut de ciorapi, pijamale şi maieuri puse la uscat pe stradă, în semn de solidaritate cu o mamă care a fost criticată pentru că şi-a atârnat rufele în faţa casei. Aşa-numita „revoluţie a rufelor” a început în localitea Colyton din Devon atunci când Claire Mountjoy a primit o notificare prin care i se cerea să nu-şi expună rufele în aer liber.

În scrisoare, dna Mountjoy era îndemnată să menţină Colyton ca „o localitate de care să putem fi cu toţii mândri”. Autorul, care pretindea că vorbeşte „în numele afacerilor locale şi cartierului”, îi sugera să folosească uscătorul de la maşina de spălat sau să-şi pună rufele la uscat în casă. Pe un ton politicos, dna Mountjoy era rugată să nu-şi întindă hainele spălate în faţa locuinţei ei terasate care este amplasată într-o „locaţie selectă”.

Dar de la primirea scrisorii, locuitorii orăşelului care are puţin peste 2.000 de rezidenţi au început un protest, punându-şi la rândul lor rufele la uscat afară. Dna Mountjoy spune că multe case şi magazine din localitate au acum în faţa intrării frânghii pe care sunt întinşi la uscat ciorapi şi obiecte de lenjerie intimă, în semn de sfidare, scrie rador.ro. 

Spam blocat