Pinguini și cormorani, peste limită în Insulele Galapagos

Numărul pinguinilor și al cormoranilor din Insulele Galápagos a crescut semnificativ. Potrivit Parcului Național Galápagos, un motiv pentru creșterea lor este pandemia de coronavirus, pentru că mai puțini turiști au vizitat insulele administrate de Ecuador. Numărul cormoranilor este cel mai mare în prezent; ultima numărătoare a lor a fost în 1977. Un total de 2.290 dintre păsările care nu zboară trăiesc pe insule, notează Rador.

Populația de pinguini a crescut cu un număr de 489 de anul trecut, ajungând la 1.940. Acesta este cel mai înalt nivel, din 2006 până în prezent. Pinguinii de Galápagos sunt una dintre cele mai mici specii de pinguini din lume și singura care trăiește la ecuator. Pinguinii de Galápagos sunt, de asemenea, şi cea mai nordică specie de pinguini din lume.

Specia de cormorani nezburători din Galápagos este cea mai mare specie din cele 29 existente pe glob și singura care și-a pierdut abilitatea de a zbura. Atât pinguinii, cât și cormoranii sunt specii endemice, adică se găsesc numai în Insulele Galápagos.