Prezență fizică la școală pentru elevii din anii terminali chiar și în scenariul roșu

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis că e permisă continuarea studiilor cu prezență fizică la școală pentru elevii din anii terminali chiar și în scenariul roșu.

Acest lucru e permis doar în zonele în care rata de infectare cu coronavirus nu depășește 6 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

„Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori”, se arată în Hotărârea CNSU cu numărul 15, adoptată vineri.