Rabla pentru electrocasnice: Ce sume se primesc

A fost lansat Ghidul programului „Rabla pentru electrocasnice” ediția 2020. În baza acestui program, dotat cu 40 de milioane de lei, românii își pot achiziționa până la finalul anului electrocasnice, cu voucherele primite în schimbul aparaturii la care renunţă.
Ministrul Mediului a declarat: „Venim în sprijinul a 100.000 de români care vor apela la acest program, dar şi a industriei româneşti. La fel de important este că, prin achiziţionarea de noi electrocasnice, facturile la energie vor fi mai mici, iar statul reuşeşte să extragă aceste obiecte, în fond, nişte deşeuri, din casele românilor.”
Vouchere în valoare de 400 de lei vor fi acordate pentru maşini de spălat vase, aparate de aer condiţionat, inclusiv cele portabile, frigidere şi combine frigorifice, televizoare şi uscătoare de rufe, cele de 300 de lei pentru maşinile de spălat rufe, iar cine achiziţionează un aspirator va primi 200 de lei.
Voucherele vor fi electronice, iar doritorii se vor putea înscrie on-line, în aplicaţia de pe http://www.amf.ro, unde vor primi un număr de înregistrare cu care se vor prezenta la vânzătorii acreditaţi în program. La cumpărarea unui nou produs, trebuie predat unul similar.
Ghidul sta în consultare 30 de zile, timp în care marii retaileri se vor înscrie în program, iar beneficiarii se vor putea prezenta apoi la unul dintre comercianţii acceptaţi.