Relația mea cu Pr-ii și agențiile de pr. O catastrofă

Cristina Corpaci

OPINIE CRISTINA CORPACI. Nu credeam că ajung să tasetez această opinie despre agențiile de PR din România.  Este o turmă cu aceeași direcție, puține excepții.

Îmi asum aceste cuvinte pentru că am trăit experiențe și am și auzit și altele.

Nu am luat bani vreodată de la vreo agenție de PR să promovez vreun produs în viața mea. Am fost abordată și au fost câteva tentative, dar eu lucrez la un nivel profesional și am pretenții la fel.

Ne scăldăm într-o zoaie în care banii se acordă în funcție de prietenii, cunoștințe, etc. Nimic de comentat, dar dacă am și fi noi ceva mai selectivi, să fim mai profi, mai umani, mai ok.

Scriu acum despre acest domeniu, însă pe multe paliere sistemul funcționează de mai bine n-ar funcționa. Paranteză. Eram la 18 ani și îmi căutam job, țin minte că ajunsesem să cer un job la McDonalds în București, că aveam nevoie de bani și voiam să lucrez ceva, pe atunci nu eram vegană, și mi s-a dat cu flit pe loc. Câteva luni mai târziu, am reușit să mă angajez într-o tabără de copii din Statele Unite.

Ce pot să spun e că țara noastră este primitivă la multe capitole și asta se vede, dar este doar o simplă observație.

Revin la piața de PR și la pr-ițele din România, care te caută cu disperare când au nevoie de promovare, evident moca dacă se poate, însă dacă tu ai un proiect și ceri sprijin, răspunsul este: nu avem, nu se poate.

Am auzit de curând și o întâmplare povestită de Dana Budeanu legat de cola. Înțeleg că doamna este fană cola și a întrebat de unde poate cumpăra sticluțe de 250 ml. Vă vine să credeți cât de jos au procedat cei care fac PR pentru cola și au trimis-o la Metro, Selgros, etc?  Costa 10 euro să-i trimită un bax de cola acasă așa de răsplată, de imagine: Noi suntem Cola și răsplătim fidelitatea! Dar PR-ul în România se face pe genunchi, nu mai e cazul de alte completări!!!

În țările civilizate, nu trebuie să fii persoană publică pentru a fi răsplătit pentru fidelitate. Te duci cu o cutie goală de cremă și primești alta nouă.

Ce mai putem noi comenta în acest context?