S-au redeschis restaurantele. Care sunt regulile de funcționare

Restaurantele pot funcționa începând de astăzi și în spațiile închise, însă cu respectarea strictă a măsurilor generale de prevenire a coronavirusului, la care se adaugă unele condiții.

Una este ca rata de infectare cu noul coronavirus să fie sub 1,5 la mia de locuitori. În ultimele 14 zile, în niciun județ nu s-a depășit această limită, însă există localități în care acest lucru s-a întâmplat. De exemplu, în județul Argeș sunt zece astfel de localități.

În schimb, în Prahova restaurantele se vor redeschide chiar și în localitățile în care rata de infectare este mai mare, întrucât autoritățile spun că această situație se datorează focarelor de infectare din comunități închise, cum ar fi căminele pentru bătrâni.

În județul Brăila, care concurează cu Prahova în ce privește cea mai ridicată rată de infectare în ultimele 14 zile, restaurantele se pot redeschide.

Totuși, patronii nu se grăbesc, întrucât vremea este caldă și pot folosi încă terasele. Există și excepții de la regulă, restaurantele care funcționează în cadrul unor hoteluri vor putea fi redeschise, chiar dacă rata de infectare este mai mare de 1,5 la mie.