Salvaţi Copiii România investeşte 1 milion de euro în dotarea secţiilor de pediatrie şi ATI

Salvaţi Copiii România investeşte în prima parte a anului 1 milion de euro în dotarea secţiilor de pediatrie şi terapie intensivă neonatală, a căror stare s-a deteriorat în context pandemic, potrivit unui comunicat al organizaţiei.

Una dintre dotările de amploare din judeţul Mureş este aceea a Secţiei de Cardiologie de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Tg. Mureş, unde lista de aşteptare pentru cazurile care nu reprezintă urgenţe medicale este mare, iar secţia de terapie intensivă dispune doar de 13 paturi. În prezent, lista de aşteptare pentru operaţie cuprinde peste 50 de copii, cu malformaţii corectabile, a căror stare şi prognostic se deteriorează în aşteptare.

Astfel, cu sprijinul clienţilor Libris.ro, Salvaţi Copiii România a dotat Centrul Cardiovascular Pediatric cu echipamente medicale de peste 70.000 de euro, precum Rampă oxigen salon (12 bucăţi pentru 2 saloane), Rotem Stigma sistem automat de monitorizare a sângerării prin trombelastometrie şi Staerter kit, Lavoare aseptice reanimare (5 bucăţi), Lavoare bloc operator (3 bucăţi).

Totodată, vor fi dotate şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, cu echipamente de 66.265 de euro – dispozitiv Unique CFM pentru monitorizarea EEG, ECG, rSO2 în completarea sistemului de hipotermie controlată, aparat ventilaţie tip nCPAP, ventilator de transport, robot de UV, două monitoare de funcţii vitale şi Spitalul Clinic Judeţean Mureş cu echipamente de 13.735 de euro – monitor funcţii vitale şi masă radiantă.

În prima parte a anului 2021 vor fi dotate cel puţin zece unităţi medicale cu aparatură de 1.000.000 de euro.