Scrisoare către soţ: Nu mai sunt persoana cu care te-ai însurat

Laura este soţie şi mamă a doi băieţi gemeni de 4 ani şi jumătate, iar în ultimii ani, toate nopţile şi zilele pe care le-a acordat copiilor ei nu au făcut-o decât să se îndepărteze şi mai mult de soţul ei, astfel că a decis să-i transmită un mesaj într-o scrisoare, pe care a fost făcută publică.

Dragă soţule,

Îmi pare rău,

Îmi pare rău că te-am negjilat în ultimii patru ani şi jumătate. Îmi pare rău că nevoile tale au fost secundare. Te asigur că ai rămas în topul priorităţilor mele, chiar dacă nu eşti încă în top pe listă.

Ştiu că ai nevoi, dorinţe şi vise. Ştiu că ai obosit să auzi scuzele mele că sunt obosită, mă doare capul sau deja sforăi când tu te pui lângă mine. Crede-mă că îmi doresc să am energia pe care am avut-o în urmă cu cinci ani. La naiba, aş vrea să am energia pe care am avut-o în urmă cu două săptămâni când am spălat şi am aranjat câteva maşini de haine. Nu ai avut cum să vezi acest lucru, pentru că tu dormeai. Sunt zile în care ne comportăm ca într-un parteneriat de afaceri şi ai dreptate. Vreau să fie bine în căsnicia noastră pentru că ne simţim bine împreună.

Problema este creierul meu, viaţa mea şi faptul că atunci când stăm pe canapea la film şi cei mici au adormit, nu mă opresc să mă gandesc la viaţa mea de mamă. Iau în calcul dacă mâine am cu ce să-i îmbrac, dacă mai este lapte pentru ei, dacă sunt suficienţi bani să le cumpăr ce mai trebuie. Fizic, emoţional şi mental sunt obosită.

Atunci când tu ajungi acasă, eu sunt aproape epuizată. Mă îngrijorează dacă băieţii răcesc, au nasul înfundat, să îi duc la medic, dacă animalele noastre trebuie duse la veterinar şi dacă eu am nevoie să merg la doctor şi tot aşa.

Tu faci lucruri extraordinare pentru familia noastră. Munceşti din greu, eşti săritor şi mai mult decât orice mă iubeşti şi eşti un tată iubitor. Plâng de multe ori după ce pleci la serviciu şi mă simt mândră că poţi să fii model pentru copiii noştri.

Eu nu mai sunt persoana cu care te-ai însurat în urmă cu 11 ani. M-am schimbat, am devenit din soţie şi mamă, prietenă, asistent de shopping, bucătar, menajeră. Majoretă, bibliotecară, asistentă de zi şi noapte. Nu aş schimba nimic la viaţa mea. Te iubesc şi iubesc viaţa pe care am construit-o împreună. Nu mai sunt femeia spontană, sexy şi care bea bere pe care ai întâlnit-o, sunt mamă acum.

Te voi iubi mereu,

Soţia ta!