google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Destiut.com - informatii de ultima ora

Adevărul nespus despre bacterii

Bacteriile sunt organisme vii atât de mici încât pot fi văzute doar la microscop, atunci când imaginea este mărită de mai multe sute de ori. Prin urmare, ele sunt numite „micro-organisme”.

Cu mult înainte ca oamenii să aibă abilitatea de a vedea bacteriile, ei ştiau de rezultatele lor. De exemplu, oamenii cunoşteau faptul că vinul fermentează, laptele se acreşte, iar plantele şi animalele moarte putrezesc.

Însă, n-au avut superstiţii şi credinţe care le ofereau explicaţii. Astăzi, ştim că bacteriile sunt peste tot – în aer, în apă, în hrană, pe piele şi chiar în interiorul corpului. Bacteriile se multiplică, divizându-se. Bacteriile sunt asexuate. Dacă acestea au condiţii oportune şi hrană, se vor multiplica încontinuu.

Bacteriile au o singură celulă, ce arată ca o jumătate dintr-o plantă sau un animal. Exteriorul membranei are aspect de piele şi nu este rezistentă la apă. Interiorul său este plin cu protoplasmă şi, de obicei, nu are un nucleu.

Membrana exterioară este importantă, deoarece orice compus chimic folosit ca să distrugă bacteria trebuie să poată să treacă prin aceasta. Ea este acoperită de un material alunecos, ce îşi poate schimba forma şi formează mici cozi numite flageli. Bacteriile se pot mişca, deşi nu au membre.

Unele folosesc acest flagel, în timp ce altele se deplasează schimbându-şi forma, la fel ca viermii. Bacteriile, aşa cum le ştim, provoacă boli infecţioase, însă pot fi, în acelaşi timp, folositoare oamenilor.

Spam blocat