Alimente care călătoresc peste 10.000 de km

Risipa alimentară și schimbările climatice!

Poate că vă întrebați cum se poate ca mâncarea risipită să afecteze schimbările climatice. Ei bine, gazele cu efect de seră sunt o parte a ciclului natural de producere a mâncării

Ceea ce face însă ca situația să fie dezechilibrată, este faptul că în ziua de azi, mâncarea este o comoditate globală și este transportată în toată lumea. Vă puteți gândi numai la ce aveți în punga dumneavoastră de cumpărături: struguri din Chile (12.000 de km), baby morcovi din Africa de Sud (10.000 de km), brocoli din Spania (1500 de km), vită din Brazilia (10.000 de km) și lista continuă.

Alimentele călătoresc pe distanțe lungi pentru a ajunge în farfuriile noastre. Pe lângă aceasta, când mâncarea risipită este aruncată în depozitele de deșeuri, trece printr-o descompunere anaerobă și generează metan, care este un gaz cu efect de seră foarte puternic.

Însă, nu avem numai vești proaste: din toate cauzele schimbărilor climatice, risipa alimentară este poate cea mai ușor de contracarat și cea în care fiecare poate avea un impact în viața de zi cu zi. Aveți șansa de a face diferența. Mai multe pe infocons.ro.

loading...

Spam blocat