Ce trebuie să verifici la achiziționarea unei mașini rulate

Când se apropie momentul în care trebuie să achiziționezi o mașină rulată începi imediat să faci planuri despre cum o vei testa, ce vei căuta la ea și vei face o listă cu lucrurile la care trebuie să fii atent. Este un lucru bun să fii pregătit din timp și să mergi la test cu lecția învățată. Pentru a-ți ușura munca ți-am pregătit câteva sfaturi pe care este bine să le ai în vedere când verifici o mașină rulată.

  1. Primul element pe care trebuie să îl ai în vedere este caroseria. Caută urmele care pot indica revopsirea anumitor elemente și întreabă proprietarul despre motiv. Așa îți poți face o bună idee dacă mașina a fost revopsită pentru că a fost implicată într-un accident și poți căuta care sunt implicațiile din punct de vedere mecanic. Ține minte – un element revopsit poate însemna mai mult decât reparația unei simple zgârieturi. De asemenea, verifică modul în care se închid ușile, capota și hayonul. Este important ca acestea să se închidă cu ușurință și să fie corect aliniate cu caroseria mașinii. În caz contrar, există riscul ca mașina să fi fost implicată într-un accident.
  2. Anvelopele îți pot furniza mai multe informații decât poți crede. Uzura neuniformă poate semnala o serie de probleme majore, precum unghiul de fugă incorect sau probleme la trenul de rulare și direcție. Dacă anvelopele sunt uzate excesiv, dar uniform este doar un semn de utilizare prelungită. În acest caz, ține cont de prețul unui set nou de anvelope. De asemenea, nu uita să verifici roata de rezervă, dar și să întrebi despre existența unui set suplimentar de anvelope de vară/iarnă.

Mai multe pe blog.autovit.ro. 

Spam blocat