google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Cum să întrețineți mașina pe timpul iernii cristina corpaci, trucuri, stiri, destiut, utile, informatii, noutati, ce este Destiut.com | trucuri, lucruri utile

Cum să întrețineți mașina pe timpul iernii

Cum să întrețineți mașina pe timpul iernii. Ca să nu aveți surprize neplăcute, pe timpul iernii este bine să țineți cont de câteva sfaturi de întreținere a mașinii. Vă redăm mai jos o listă, care sperăm să vă fie utilă!

Verificaţi să aveţi o cantitate potrivită de antigel, dar şi lichid special pentru spălat parbrizul la temperaturi scăzute. Pe acesta din urmă nu-l diluaţi cu apă, căci poate îngheţa chiar în rezervor sau, şi mai rău, veţi obţine un parbriz îngheţat instantaneu atunci când veţi dori să-l curăţaţi.

Verificaţi bateria, este elementul central al trecerii cu bine peste iarnă. Dacă circulaţi mai rar cu maşina pe timp de îngheţ, porniţi motorul şi daţi o tură prin jurul blocului pentru a o încărca înaintea zilelor de ger.

Curăţaţi foarte bine geamurile pe interior, căci praful şi mâzga acumulate pe timpul verii vor determina aburirea rapidă a acestora. Ungeţi cu spray siliconat chederele, astfel se vor deschide uşor pe orice vreme. Verificaţi instalaţia de aer condiţionat şi sistemul de încălzit luneta şi oglinzile retrovizoare, căci le veţi folosi pentru a dezaburi foarte uşor geamurile.

Puneţi în torpedou racleta pentru gheaţă şi o pereche de mănuşi, iar dacă se anunţă ger e bine să aveţi îngeantă un spray pentru dezgheţat încuietorile. Evident, înainte de a porni la drum este obligatoriu să curăţaţi bine maşina de zăpadă, inclusiv pe pavilion – este un lucru de bun-simţ.

Alimentaţi cu carburant special pentru iarnă dacă aveţi motorizare diesel. Benzina nu îngheaţă, iar condensul în rezervor nu mai este de actualitate, aşadar nu e nevoie să adăugaţi adjuvanţi sau alcool în carburant. E bine să aveţi măcar jumătate de rezervor plin din alte considerente, care ţin de riscul de a rămâne fără carburant prin nămeţi.

Spam blocat