Mercedes-Benz Clasa X -pickup. Cum arată și ce dotări are

Mercedes-Benz X-Klasse – Exterieur, Beringweiß metallic, Ausstattungslinie POWER Mercedes-Benz X-Class – Exterior, bering white metallic, design and equipment line POWER

Mercedes-Benz Clasa X -pickup. Cum arată și ce dotări are. Mercedes-Benz anunță lansarea Clasa X, pickup-ul premium ultra-versatil ce are la bază Conceptul Clasa X, adus în producție aproape neschimbat față de prima sa apariție, din octombrie 2016. Noul Mercedes-Benz Clasa X este unic prin gama extinsă de utilizări și aplicații, putând fi folosit ca pickup tradițional, pentru transporturi pe cele mai dificile condiții de drum, fiind totodată perfect adecvat unui stil de viață urban, de familie.

Mercedes-Benz Clasa X -pickup. Cum arată și ce dotări are. Disponibil în trei variante de design și echipare, cu motorizări de 4 și 6 cilindri, tracțiune spate, variabilă sau 4MATIC4 permanentă, și cu o cutie de viteze manuală, în șase trepte, sau automatică, cu șapte trepte. În plus, există șase versiuni diferite de tapițerii pentru scaune, două tipuri diferite de piele pentru interior și o gamă variată de accesorii și decorațiuni Mercedes-Benz. Astfel, Mercedes-Benz Clasa X poate fi personalizat pentru toate gusturile, atât vizual, cât și la nivel de funcționalitate, mai mult decât orice alt pickup.

Mercedes-Benz Clasa X -pickup. Cum arată și ce dotări are. Lansarea pe piață va avea loc în noiembrie 2017 în Europa, urmată de Africa de Sud, la începutul anului 2018, Australia și Noua Zeelandă în decursul aceluiași an, și la începutul 2019 în Argentina și Brazilia.

Designul distinctiv al Clasei X este disponibil în trei variante, adaptate pentru stiluri de viață și medii de lucru diferite:

 

  • Clasa X PURE este varianta ideală pentru medii de lucru dure, cu cerințe complexe. În același timp, confortul și designul său recomandă această versiune pentru întâlnirile cu clienți sau furnizori, cât și pentru activități private.
  • Clasa X PROGRESSIVE este dedicată persoanelor aflate în căutarea unui pickup robust, cu un plus de stil și cu mai multe funcții de confort – o carte de vizită pentru afacerea lor și, simultan, un autovehicul confortabil și deopotrivă
  • Clasa X POWER este modelul de vârf ca design și echipare. Destinat clienților pentru care stilul, performanța și confortul sunt primordiale, Clasa X POWER este un autovehicul potrivit pentru mediul urban, dar și pentru activități sportive sau de timp liber. Prin designul și echiparea luxuriante, acest pickup se potrivește perfect unui stil de viață

 

Mercedes-Benz Clasa X -pickup. Cum arată și ce dotări are. Cuplu mare și performanțe unice, în patru și șase cilindri

La lansarea pe piață, Clasa X are două motorizări deopotrivă puternice și eficiente, cu patru cilindri. Sistemul de propulsie diesel common-rail cu cuplu mare și cilindree de 2,3 litri este disponibil în două variante – în X 220 d, cu un singur turbocompresor, generând 120 kW / 163 CP, respectiv biturbo X 250 d, cu nu mai puțin de 140 kW / 190 CP. Ambele modele diesel sunt disponibil cu volan pe stânga sau dreapta, cât și cu transmisie cu tracțiune spate sau cu tracțiune integrală.

Mercedes-Benz Clasa X -pickup. Cum arată și ce dotări are. Datorită nevoilor foarte specifice ale pieței, de exemplu în Dubai și Maroc, modelul pe benzină X 200 de 122 kW / 165 CP este disponibil doar ca vehicul cu volan pe partea stângă, cu tracțiune spate. Toate motorizările au o funcționare silențioasă, cu vibrații reduse și o distribuire excelentă a puterii, cât și cu cifre reduse la nivel de consum. Puterea este transferată printr-o transmisie manuală cu șase trepte. O transmisie automată cu șapte trepte este disponibilă la cerere pentru modelele X 250 d și X 250 d 4MATIC de 140 kW / 190 CP.

Mercedes-Benz Clasa X -pickup. Cum arată și ce dotări are. Motorul diesel V6 cu cuplu ridicat va fi lansat la mijlocul anului 2018, asigurând un plus de agilitate pe teren accidentat. Acesta va genera 190 kW / 258 CP și un cuplu maxim de 550 Nm. Cu această motorizare, X 350 d ocupă o poziție de lider în segment. Modelul de top al Clasei X va fi echipat standard cu transmisie permanentă 4MATIC și transmisie automată cu șapte trepte 7G-TRONIC PLUS, cu padele, și funcția ECO start/stop. Sistemul DYNAMIC SELECT este disponibil opțional. Până în prezent, includerea unui comutator al modului de rulare a fost rară în segmentul pickup-urilor. Această tehnologie permite ca experiența de conducere să fie adaptată după preferințele individuale – de la un confort relaxat până la sportivitate. Există cinci programe: Comfort, ECO, Sport, Manual și Off-road. Acestea modifică caracteristicile motorului, rapoartele transmisiei automate și funcția ECO de pornire/oprire.