google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Prețul rovinietei va fi majorat cristina corpaci, trucuri, stiri, destiut, utile, informatii, noutati, ce este Destiut.com | trucuri, lucruri utile

Prețul rovinietei va fi majorat

Guvernul pregăteşte majorarea rovinietei la camioane. Tariful pentru o zi s-ar putea tripla, iar cel anual pentru camioane uşoare ar putea fi dublu. E vorba de o ordonanţă pregătită de Ministerul Transporturilor, pusă în dezbatere publică până pe 1 septembrie.

Taxa de drum pentru toate categoriile de autovehicule va creşte de la 4 euro la 12 euro pe zi sau de la 320 de euro pe an la 600 de euro pe an, în cazul camioanelor uşoare de până la 7,5 tone. Tot la categoria C, şi anume camioane de până la 7,5 tone, rovinieta se dublează, practic, pentru perioadele de 30 şi 90 de zile. Totodată, urmează să fie majorate şi amenzile pentru lipsa taxei de drum, în cazul camioanelor.

Transportatorii atrag atenţia că posibila scumpire a rovinietei se va resimţi în costurile de transport, dar operatorii din piaţă trebuie să fie mult mai preocupaţi de reaşezarea tarifelor la asigurările auto RCA pentru autovehicule comerciale. sursa: Rador.ro.

loading...

Spam blocat