Românii au început să cumpere tot mai multe maşini electrice

Românii au început să cumpere tot mai multe maşini electrice. Numărul de maşini electrice şi hibride vândute în România s-a dublat în primele patru luni ale acestui an. Potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme, în aprilie erau cu aproape 550 de automobile ecologice mai multe pe şosele decât la începutul anului, ceea ce reprezintă 1,7% din totalul maşinilor vândute.

Cele mai vândute mărci de maşini integral electrice au fost BMW, Mercedes-Benz, Audi şi Volkswagen. Cele mai multe autoturisme hibride vândute în România au fost de la Toyota, Lexus, Kia şi Land Rover.

Românii au început să cumpere tot mai multe maşini electrice. Datele oficiale confirmă tendinţa ascendentă a vânzărilor de maşini ecologice din ultimii ani, stimulată şi de programul guvernamental „Rabla Plus”. Acesta poate fi accesat începând din 18 mai, iar pentru ediţia din acest an Guvernul a alocat 45 de milioane de lei. Subvenţia acordată în programul „Rabla Plus” pentru maşinile sută la sută electrice este de 10 mii de euro, iar valoarea voucherului acordat pentru casarea unei maşini mai vechi de opt ani rămâne anul acesta la 6500 de lei, la fel ca în 2016 şi 2015.