Taxa pentru podurile Cernavodă și Giurgeni ar putea fi desființată

Un proiect depus la Parlament de un grup de 66 parlamentari face referire la desființarea taxei de pod pentru Fetești-Cernavodă și Giurgeni-Vadu Oii, șoferii plătind deja o taxă pentru drumurile publice în forma rovinietei.

Oricine a mers cu mașina la mare este familiar cu plata taxei de pod de la Cernavodă. Aceeași taxă există și pentru podul de la Giurgeni-Vadu Oii pe vechiul drum spre mare. Un grup de parlamentari consideră această taxă inutilă și au depus un proiect de lege ce prevede eliminarea ei. Proiectul spune că este o dublă impunere, șoferii plătind deja o taxă de drum în forma rovinietei.

“Taxa de trecere peste aceste poduri a fost introdusă din rațiuni pur financiare, dar suntem în prezența unei duble impuneri, atâta timp cât utilizatorii drumurilor publice din România plătesc rovinieta, care reprezintă o taxă pentru utilizarea drumurilor și podurilor amplasate pe drumurile naționale și autostrăzile din România”, se precizează în expunerea de motive pentru inițierea acestui proiect de lege. sursa