google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Cota de impozit de 2 % care merge către ONG-uri va fi majorată cristina corpaci, trucuri, stiri, destiut, utile, informatii, noutati, ce este Destiut.com | trucuri, lucruri utile

Cota de impozit de 2 % care merge către ONG-uri va fi majorată

Cota din impozitul pe venit datorat pe care contribuabilii o pot direcţiona către o organizaţie non-guvernamentală, ”în special” către asociaţiile şi fundaţiile din domeniul sănătăţii, va fi majorată, putând ajunge la 3,5%, a anunţat marţi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

”S-au făcut mai multe scenarii. Asta am şi rugat, să facem un impact de la 2 – 2,5 – 3 – 3,5, pentru a vedea exact cât este necesar să creştem pentru a putea compensa diferenţa aceea de la 16 la 10%”, a adăugat ministrul Finanţelor.

Ministrul a mai spus că ONG-urile ”din Sănătate în special” vor beneficia de această majorare.

”Eu mă refer la cele pe Sănătate, în special. Sunt foarte multe astfel de situaţii, iar statul trebuie să le sprijine. De exemplu, pe parte de nevăzători avem 100.000 la nivel naţional şi avem structuri care se ocupă de tot ceea ce înseamnă activitate de zi cu zi şi multe alte exemple, din păcate. Statul trebuie să-i sprijine, pentru că asta este şi obligaţia noastră”, a mai spus Teodorovici.

Spam blocat