google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Vacanță si tipsuri de calatorie

TIPS de vacanță: Nu schimba niciodată bani în moneda locală!

vacanță tips calatorie bani schimb valutar TIPS de vacanță: Nu schimba niciodată bani în moneda locală! calatorie sfaturi 800x509

Internetul e plin de sfaturi de călătorie, dar ce te faci atunci când vine vorba despre bani? Știai că poți economisi până la 7% din bugetul de vacanță și că poți cheltui bani, fără taxe și comisioane ascunse, oriunde în lume, la cursul de schimb valutar interbancar? Experții în călătorii de la Revolut, aplicația care te ajută să faci toate astea, știu care sunt problemele călătorilor legate de bani și greșelile cele mai frecvente. Citește mai departe ca să descoperi recomandările lor care te vor ajuta să economisești bani data viitoare când călătorești.

  1. Nu schimba niciodată bani în moneda locală!

Aceasta este una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac călătorii și pentru care plătesc nejustificat de mult. Dacă mergi la o bancă locală înainte să pleci, vei plăti un comision la cursul de schimb valutar interbancar. Dacă alegi o casă de schimb valutar, cel mai probabil vei sfârși prin a plăti un comision la suma schimbată, pe lângă cursul de schimb valutar prost. Nu mai vorbim aici despre schimbul de bani în aeroportul de plecare sau la destinație. În aeroporturi vei găsi cel mai prost curs de schimb valutar și comisioane mari. Dacă luăm exemplul aeroportului Henri Coandă din București, cursul de schimb valutar RON – EUR acum câteva săptămâni era de 4.1 (da, ai citit bine, față de cursul BNR de peste 4.6).

E posibil să te întrebi acum ”Ok! Și ce fac dacă am nevoie de numerar?”. Știm că în anumite zone e posibil să ai nevoie de numerar la tine ca să te simți în siguranță și avem o soluție! Mergi la primul bancomat după ce aterizezi și scoate banii de care ai nevoie pentru situațiile în care nu poți folosi cardul, direct de pe cardul tău Revolut. Îți recomandăm să eviți bancomatele care percep taxe suplimentare pentru retragerile în numerar de pe carduri prepaid. Dacă folosești cardul tău bancar pentru a retrage numerar, vei plăti de cele mai multe ori o sumă fixă pentru retragere, alături de un comision procentual aplicat la cursul de schimb valutar. Da, taxe și comisioane din fondul tău de vacanță!

2. Alege întotdeauna să plătești în moneda locală

Un lucru pe care trebuie să îl ai în vedere: e important să alegi să plătești în moneda țării în care te afli și nu în RON, atât la bancomate cât și la cititoarele de carduri. Alegând asta, schimbul valutar este efectuat de Revolut la cursul de schimb interbancar. Dacă plătești în moneda cardului, banca din străinătate va face conversia și va aplica propriul schimb valutar.

  1. Asigurarea de călătorie

Siguranța este mereu pe primul loc și ai nevoie de o asigurare de călătorie bună atunci când călătorești în străinătate ca să poți sta liniștit. De cele mai multe ori, liniile aeriene și agențiile de turism vor încerca să îți vândă și asigurarea de călătorii: în majoritatea cazurilor însă, acoperirea nu este adecvată, iar prețul este nejustificat de mare. Poți folosi asigurarea de călătorie oferită de Revolut, pornind de la un preț de 5 RON pe zi (prețul variază în funcție de destinație).

  1. Încadrează-te în buget!

Cheltui bugetul de vacanță fără să îți dai seama pe ce? Am fost cu toții în această situație și, deși ne-ar plăcea să avem bugete nelimitate, în realitate lucrurile stau diferit. Poți controla mai bine cheltuielile și poți ști oricând câți bani mai poți cheltui.

Plătește cu cardul Revolut și soldul va fi actualizat automat, în așa fel încât știi mereu câți bani mai ai disponibili. E simplu să îți gestionezi bugetul atunci când primești notificări după fiecare plată și poți vedea în orice moment cât ai cheltuit și pe ce!

  1. Nu plăti cu cardul bancar în străinătate!

Nu e o idee bună să folosești cardul tău bancar pentru plăți în străinătate! Băncile mari câștigă milioane din taxele și comisioanele pe care le percep atunci când plătești cu cardul peste hotare. Deși plata în sine nu te costă nimic, banca aplică un comision la cursul de schimb interbancar atunci când plătești într-o monedă diferită de cea în care a fost emis cardul. Iar comisionul este de până la 7% în România!

La asta se adaugă faptul că ești taxat de două ori atunci când călătorești din România în afara zonei EUR, pentru că banca va face schimbul valutar din RON în EUR, iar apoi din EUR în moneda locală. Da, ai citit bine: plătești comisionul de două ori, tot din bugetul de vacanță!

Spam blocat