Ce flori plantăm primăvară la ghiveci sau în grădină

Ce flori plantăm primăvară la ghiveci sau în grădină Ce flori plantăm primăvară la ghiveci sau în grădină flori in gradina 800x600
Galerie Foto

Ce flori plantăm primăvară la ghiveci sau în grădină. Florile sunt cele care ne dau inspiraţie, sunt colorate sunt frumoase, iar primăvara este păcat să ratăm să avem flori frumoase tot anul.

Panseluţele sunt plante bienale, ca şi violetele, iar seminţele sau răsadul se plantează primăvara. Spaţiul dintre fiecare floare trebuie să fie de 7-12 cm, pentru o creştere mai frumoasă şi mai sănătoasă. Panseluţele au flori în nuanţe combinate de câte două culori, ­violet cu roşu închis, galben cu alb, maro cu roz etc. Iubesc soarele şi cel mai bine cresc într-un sol argilos, galben (decât ­într-unul uscat şi negru).

După plantarea răsadurilor, pământul din jurul rădăcini se presează cu degetul, dar nu foarte tare, după care se udă. Dacă se folosesc seminţe, acestea nu se îngroapă mai adânc de trei degete. Ele încep să germineze în maximum 8 zile de la plantare şi trebuie să aşteptaţi un an până vor înflori.

Pentru a avea o grădină decorată cu maci trebuie să plantaţi seminţele primăvara devreme, după ultimul îngheţ. Lăsaţi seminţele pe pământ, fără a le îngropa, deoarece au nevoie de lumină în procesul de germinare, şi menţineţi umiditatea solului timp de 10-15 zile. Anul următor, macii vor fi prezenţi ­într-un număr mai mare, datorită seminţelor scuturate pe sol şi purtate de vânt. În aceste condiţii, să nu vă miraţi dacă vor apărea maci şi în alte colţuri ale grădinii.

Petuniile se plantează, de obicei, în aprilie sau mai, fiind apreciate pentru culorile vii ale florilor şi pentru parfumul pe care îl răspândesc dimineaţa şi seara. Cu o atenţie sporită din partea proprietarilor, petuniile vor rămâne înflorite din luna mai până toamna, acestea adaptându-se plantării atât direct în grădină, cât şi în ghivece sau coşuleţe suspendate. Petuniile se înmulţesc prin seminţe care trebuie presărate într-o tavă cu pământ umed, care le va permite germinarea. Plantele pot fi apoi transplantate afară imediat ce nu mai există riscul unui îngheţ târziu.

Plantarea trandafirilor se face toamna, în lunile octombrie-noiembrie, sau primăvara, în martie. Dacă alegeţi să-i plantaţi în această perioadă trebuie să aveţi grijă ca mugurii să nu fie intraţi în vegetaţie, fapt care ar conduce la slăbirea plantei. Înainte de a planta trandafirii, rădăcinile trebuie fasonate prin scurtarea lor. Rădăcinile lungi şi groase se vor scurta cu aproximativ 15 cm, iar cele mici – cu aproximativ 2-5 cm. De asemenea, e bine să scurtaţi şi ramurile la 4-5 muguri şi să aveţi grijă ca trandafirul ce urmează a fi plantat să nu aibă mai mult de 2-3 ramuri. După ce aţi trecut şi de această procedură, puneţi trandafirii într-un amestec de apă cu pământ şi îngrăşământ natural, abia după aceea fiind pregătiţi să fie plantaţi în grădină.

Seminţele de salvie trebuie puse la germinat în martie-aprilie, în lădiţe, într-un pământ nisipos, la o temperatură de 16-18°C timp de circa două săptămâni. Răsadul se repică, iar în luna mai poate fi plantat la locul definitiv, la distanţă de 20-30 cm. Salvia este o plantă puţin pretenţioasă, dar nu suportă excesul de apă care determină îngălbenirea şi căderea frunzelor.

Gălbenelele sunt cultivate atât pentru proprietăţile lor medicinale, cât şi în scop decorativ, pentru înfrumuseţarea grădinilor, ele înflorind în culori precum galben, portocaliu sau crem. Se plantează la începutul primăverii, într-un colţ al grădinii care are soare din plin şi unde pământul este bine afânat. Dacă vreţi să prelungiţi perioada de înflorire a gălbenelelor, este bine să le rupeţi florile atunci când acestea se ofilesc.

Spam blocat