google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Reţetă de negresă însiropată cristina corpaci, trucuri, stiri, destiut, utile, informatii, noutati, ce este Destiut.com | trucuri, lucruri utile

Reţetă de negresă însiropată

brownie

Reţetă de negresă însiropată. Ingrediente
Zahăr: 1 1/2 cană
Făină: 1 1/2 cană
Lapte: 1 cană
Ulei: 1 cană
Ouă: 5
Cacao: 3-4 linguri
Nucă măcinată: 6 linguri
Zahăr vanilat : un plic
Praf de copt: un plic
Sare: 1/4 linguriță
Nucă: cât este nevoie
Gem de vișine: 3 linguri

Într-un vas se amestecă zahărul, zahărul vanilinat, cacaua, apoi se adaugă treptat laptele și uleiul, până se omogenizează bine. Se pune pe foc și se lasă să dea un clocot. Din această compoziție se oprește o cană.
Restul siropului de ciocolată se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu 5 gălbenușuri, se adaugă nucă măcinată, făina amestecată cu praful de copt și în final albușurile bătute spumă și bucățile mari de nuci. Opțional se pot adaugă cele 3 linguri de gem de vișine.

Compoziția se toarnă în tava tapetata cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit 25-30 minute, până trece testul scobitorii.
Când este aproape gata, se scoate tavă din cuptor, se toarnă peste blat siropul de cacao rămas în care am adăugat o jumătate sticluța esența de rom și se întinde cu dosul unei linguri pe toată suprafața prăjiturii, apoi se introduce din nou în cuptor și se mai coace 10 minute, la foc mic. Se lasă să se răcească, apoi se tăie pătrate sau dreptunghiuri.

Spam blocat