google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Semnificaţia florilor şi a culorilor cristina corpaci, trucuri, stiri, destiut, utile, informatii, noutati, ce este Destiut.com | trucuri, lucruri utile

Semnificaţia florilor şi a culorilor

Semnificaţia florilor şi culorilor. Trandafirul- Dragoste și frumusețe. Mai întâi de toate el anunță iubirea, dar culoarea îi schimbă semnificația. Cel alb începe prin a anunța prietenia, cel roșu puternic înseamnă „iubire fierbinte, pasiune nebună”, iar cel galben – infidelitate.

Crizantemă- Gândește-te fără încetare la mine. Ea exprimă constanța în sentimente. Dacă este albă spune „ai dreptate, te iubesc cu adevarat”, cea galbenă arată optimismul, iar cea violet ordonă: „Gandeste-te mereu la mine”.

Crinul-Puritate și splendoare. El se învăluie de noblețe și de sentimente înălțătoare, cântă blândețea, puritatea, castitatea și renunțarea. Oferă crini sau, mai rafinat, unul singur, aducând un omagiu celui căruia îi este destinat. Crinul impune o anumită distanță, un anumit respect.

Laleaua-Așa frumoasă că te poate înnebuni. Indiferent de culoarea în care o oferi, ea îți asigură întotdeauna o declarație de dragoste.

Garoafă-Fidelitate și dragoste durabilă. Nu degeaba este dăruită de mii de ani în toată lumea.

Orhideea-mister și pasiune. Ofer-o atunci când dragostea ta este plină de pasiune. Ea va spune persoanei iubite: „Tu ești tot ce am mai scump pe lume”.

 

Culoarea florilor

Albul simbolizează puritatea și virginitatea, dar și rafinamentul și eleganță. Poți trimite flori albe pentru a face o declarație de dragoste platonică, dar și pentru a exprima admirația pe care o ai pentru cineva.

Roșul este o culoare violentă și agresivă, care exprimă ardoarea și căldură sentimentelor. Floarea roșie se folosește pentru a face o declarație de dragoste pasionantă persoanei iubite.

Galbenul este o culoare care evocă lumina, soarele și armonia. Florile galbene exprimă deci bucuria de a iubi și de a fi iubit sau, mai simplu, bucuria de a trăi. În combinație cu roșu, semnifică ambiția.

Rozul evocă blândețea și tandrețea. Dăruim flori roz pentru a exprimă prietenia sau dragostea tandră. În combinație cu bleu, semnifica iubirea timidă.

Albastrul este culoarea cerului și evocă puritatea sentimentelor, înțelepciunea, dragostea pură și platonică, comuniunea sufletelor. În combinație cu roșu, exprimă dragostea fidelă.

 

Spam blocat