google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Destiut.com - informatii de ultima ora

„Cina cea de taină” de Da Vinci ascunde secrete

„Cina cea de taină”, pictura semnată de Leonardo Da Vinci a ascuns numeroase secrete din momentul în care a fost creată, cu mai bine de cinci secole în urmă.

Numeroşi cercetători au încercat să îi descifreze misterele ascunse. Printre aceştia s-au numărat mai recent Olivier Bauer, Nancy Labonte, Jonas Saint-Martin şi Sebastien Fillion de la Universitatea de Teologie din Montreal.

În urma cercetării atente, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că imaginea solniţei din tablou este un simbol al ghinionului. Pe de altă parte, ea ar putea sugera reabilitarea, indicând faptul că Iuda fusese ales pentru rolul său şi, implicit, absolvit de vină.

Faptul că Iuda este singurul personaj cu farfuria goală ar putea însemna, în opinia lor, că în loc să fie singurul personaj malefic din imagine el este singurul care şi-a înţeles menirea. Peştele care apare în imagini este, evident, un simbol al creştinismului şi al faptului că Iisus şi-a ales discipolii dintre pescarii care trăiau pe malul Lacului Tiberias. Dar nu este clar dacă peştele din imagini este ţipar sau hering. Există voci care susţin că este ţipar şi că, în limba italiană, se pronunţă aringa, cuvânt care pronunţat arringa, înseamnă îndoctrinare. Acelaşi cuvânt, în nordul Italiei, se pronunţă renga, însemnând cel ce neagă religia.

Spam blocat