Cum să previi apariția firelor albe, prin alimentație

albire par

Albirea prematură este cauzată de stres și poluare, însă prin alimentație poți să eviți acest lucru.

Te alimentezi corect şi consumi fructe şi legume din belşug pentru a fi sigură că organismul tău beneficiază de vitamine – inclusiv de complexul de vitamine B ce poate proveni din alimente ca ficat, lapte, drojdie – şi de minerale; morcovii, în special, au un efect extrem de benefic asupra părului.

Vitamina A asigură sănătatea scalpului, complexul de vitamine B previne căderea părului, menţine părul hidratat şi ţine sub control secreţia de sebum, proteinele îmbunătăţesc textura firului de păr. Unii experţi susţin că acidul folic poate, chiar, inversa procesul albirii.

Alimente bogate în acid folic sunt fasolele, lintea, broccoli, spanac etc. Magneziul – poate opri procesul de albire – îl regăseşti, de asemenea, în legumele cu frunze verzi, dar şi în ananas, avocado, zmeură sau nuci. Alimentele bogate în cupru sunt: fasole uscată, linte, ciuperci, seminţe de susan. Mai mult, este indicat să îţi suplimentezi dieta cu alimente bogate în iod (pe care îl găseşti inclusiv în banane şi în fructe de mare); evită hrana de tip fast-food, zahărul, făina rafinată;