Bucurestenii ies in Vacaresti la birdwatching

Bucurestenii ies in Vacaresti la birdwatching Bucurestenii ies in Vacaresti la birdwatching Graur 800x547

Societatea Ornitologică Română și Administrația Parcului Natural Văcărești organizează „Ziua Păsărilor” pe data de 15 Aprilie. Primele tururi încep de la ora 08 dimineața -păsările sunt matinale – și se încheie la ora 13. Participanții sunt așteptați la intrarea în Parcul Natural Văcărești de lângă complexul Asmita Gardens. De aici sunt preluați de voluntarii și de membrii sucursalei bucureștene a SOR și de rangerii PNV. Un tur durează între 60 și 80 de minute și parcurge traseul amenajat de rangerii parcului în proiectul „Păsările Orașului”.

Obiectivul organizatorilor este ca toți participanții să învețe să recunoască speciile comune din Văcărești și pe care le pot întâlni și aproape de casele lor, dar și cum le pot ajuta – de la tipul de hrană preferat de păsări la cum se construiește și se amplasează corect un cuib.

Parcul Natural Văcărești este cea mai bună destinație de birdwatching din Capitală, lucru demonstrat de observațiile făcute de ornitologii SOR în cadrul programului „Atlasul Păsărilor din București”.

Cei care doresc să participe la tur sunt rugați să se echipeze corespunzător: binoclu, pantaloni lungi, bocanci sau pantofi de teren, șepci sau pălării, cremă de soare.

 

 

Spam blocat