Cât de grea va fi iarna aceasta? Prognoza meteo

Cât de grea va fi iarna aceasta? Prognoza meteo. Pentru primele două luni ale anului viitor, la noi în ţară, meteorologii prognozează temperaturi şi precipitaţii apropiate normalului perioadei, iar pentru martie, temperaturi pozitive şi ploi.

În prima lună a anului viitor, temperaturile medii lunare ale aerului vor fi în general apropiate de normal, adică -2 grade, dacă luăm în considerare parametrii monitorizaţi în intervalul 1981-2010. Doar în sud şi în vest temperaturile vor fi local mai ridicate. Cantităţile totale de precipitaţii vor fi apropiate de media climatologică, de 33,6 litri pe metru pătrat în est şi în sud est şi excedentare în restul României.

În februarie, temperaturile medii vor avea valori apropiate de normalul climatologic în cea mai mare parte a ţării, care a fost stabilit la -1 grad Celsius. Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zonele Transilvaniei şi Moldovei, adică între -5 şi 0 grade. Va ninge mai mult în centru şi în vest, dar în rest, precipitaţiile totale lunare vor fi în general apropiate de normă, adică 31,6 litri pe metru pătrat. În prima lună de primăvară, temperatura se va apropia de 3,5 grade; în centru şi nord-est va fi mai mică, iar în sud-est mai mare. Luna martie a anului viitor va fi ploioasă în cea mai mare parte a României.

Spam blocat