City break-urile, preferate pentru vacanţă de Paşte

Numărul biletelor de avion cu destinaţia finală România a înregistrat o creştere cu 31% în 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2017, potrivit rezultatelor unei analize Vola.ro.

Din România, cele mai căutate destinaţii sunt Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj în timp ce destinaţiile externe cele mai solicitate rămân, ca şi în anii anteriori, ţările cu cele mai numeroase comunităţi de români: Italia, UK, Spania şi Germania.

Pentru zborurile către familie şi prieteni, studiul Vola.ro arată că 68% dintre bilete sunt achiziţionate pentru o singură persoană, iar 22% dintre acestea, pentru două persoane.

Preţul mediu al unui zbor de Paşte – 143,46 €

Pentru perioada Paştelui, tariful mediu al unui bilet de avion este de 143,46 € iar turiştii încă îşi mai pot rezerva un zbor la preţuri rezonabile. Spre exemplu, un bilet de avion cu destinaţia România costă aproximativ 139,20 €, un bilet cu destinaţia Italia 94,27 €, UK – 110,74 €, Germania – 123,76 € şi Spania – 149,03 €.

City break-urile, preferate pentru vacanţă de Paşte

Datorită perioadei libere destul de scurte, românii care îşi doresc să călătorească de Paşte se îndreaptă fie spre destinaţii de city break, fie spre destinaţii cu comunităţi numeroase de creştin ortodocşi, pentru a se putea bucura de slujba din noaptea de Înviere. Destinaţii preferate de români pentru vacanţă de Paşte sunt, preponderent, cele europene, atât datorită intervalurilor de zbor scurte, precum şi tarifelor accesibile.

Cele mai căutate destinaţii de city break rămân Roma, Milano, Berlin şi Barcelona pentru care turiştii au plătit în medie între 120 şi 250 euro / persoană pentru o vacanţă cu 3 nopţi cazare la hoteluri de 3 şi 4 stele şi zbor inclus. 69% dintre serviciile de acest tip sunt achiziţionate pentru cupluri sau grupuri de minim două persoane.

Spam blocat