google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 O companie de curierat testează livrarea cu drone cristina corpaci, trucuri, stiri, destiut, utile, informatii, noutati, ce este Destiut.com | trucuri, lucruri utile

O companie de curierat testează livrarea cu drone

O companie de curierat testează livrarea cu drone. UPS a testat cu succes o dronă care se lansează de pe plafonul unui furgon de coletărie, livrează autonom un colet spre o adresă de reședință și revine la vehicul în timp ce curierul continuă traseul pentru a face o altă livrare. Testul a fost efectuat luni, săptămâna aceasta, în Tampa, Florida.

Cu ORION, sistemul integrat de navigare și optimizare a traseelor, o diminuare de doar 1,5 km per șofer, per zi, timp de un an poate aduce o economie de până la 50 de milioane de dolari. Compania are zilnic aproximativ 102.000 de curieri pe traseu. Rutele de livrare rurale sunt cele mai costisitoare din cauza cheltuielilor aferente timpului și vehiculului impuse de efectuarea fiecărei livrări. În cadrul acestui test, drona a efectuat o livrare, în timp ce curierul a continuat traseul pentru a face o altă livrare.

Drona folosită la testul de luni a fost sistemul de livrare UAV Workhorse HorseFly™. Aceasta este o dronă de livrare cu eficiență ridicată, de tip octocopter, integrată cu linia de autocamioane de livrare electrice/hibrid ale Workhorse. Are o autonomie de zbor de 30 de minute și poate transporta un colet care cântărește până la 4,5 kg.

loading...

Spam blocat