Cum menții un avocado proaspăt

Cum menții un avocado proaspăt.  Dacă ai scobit un avocado pentru guacamole, lasă sâmburele în ce a mai rămas din el. Apoi pune restul de avocado într-o pungă de plastic etanșă (scoate aerul din ea cât de mult poți).
Iată alte câteva secrete:
Uleiul de măsline: “Unge” în strat subțire jumătatea de avocado tăiată cu ulei de măsline. Astfel se crează o barieră naturală contra oxidării.
Sucul de lămâie: Sucul de lămâie inhiba oxidarea. Freacă jumătatea de avocado tăiată sau stropește puțin pe guacamole. Va da și o aromă de lămâie, ceea ce va fi sau nu plăcută, depinde de gusturi.

În cazul în care ai cumpărat un avocado crud și vrei să-i forțezi coacerea, nu trebuie decât să-l împachetezi într-un staniol sau într-o pungă de culoare neagră și într-o zi va fi perfect de consumat.

De ce să consumi avocado?

ajută la scăderea colesterolului și la reglarea tensiunii arteriale.

contribuie la întărirea oaselor și asigură întărirea suprafeței dinților.

Consumul de avocado duce la stoparea creșterii și dezvoltării celulelor canceroase, stopând astfel apariția cancerului.

Datorită conținutului ridicat de grăsimi monosaturate, avocado este unul din cele mai puternice alimente antioxidante. Astfel, veți oferi protecție împotriva bolilor de inimă și a atacurilor de cord/infarct. Cei care mănâncă în mod regulat avocado vor fi feriți de atac cerebral datorită reglării presiunii sângelui.

Bogat în antioxidanți și vitaminele E și B, avocado contribuie la întărirea sistemului nervos și stimularea sistemului imunitar, ajută la eliminarea stresului și ameliorarea unor probleme sexuale precum infertilitate ori impotența. Avocado este bogat în potasiu, substanță importantă a cărei deficiență poate da naștere depresiei și extenuării.

Spam blocat