google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Aspirina bună pentru multe lucruri cristina corpaci, trucuri, stiri, destiut, utile, informatii, noutati, ce este Destiut.com | trucuri, lucruri utile

Aspirina bună pentru multe lucruri

Apărută acum peste 100 de ani, aspirina este cel mai utilizat medicament din lume. Aspirina este folosită nu doar pentru dureri, ci are nenumărate întrebuințări.

  1. Aspirina ajută la consolidarea rădăcinii părului, la păstrarea culorii părului vopsit şi la eliminarea mătreţii.
    Pentru a evita efectele negative ale părului degradat şi decolorat este suficient să se dizolve 5-6 pastile de aspirină în apă calduţă, iar după omogenizare să se aplice soluţia la rădăcină şi pe şuviţele de păr, lăsând să acţioneze timp de un sfert de oră. La final se clăteşte părul cu apă curată şi calduţă, se spală eventual cu şampon şi rezultatele vor fi cele dorite. Pentru combaterea mătreţii se spală părul cu şampon în care s-au adăugat două pastile de aspirină pisată. Se lasă să acţioneze asupra scalpului timp de 2 minute, se spală cu apă, apoi iar cu şampon simplu, se aplică un balsam, se clăteşte bine cu apă curată şi părul va arăta foarte bine.

2. Aspirina curăţă petele de transpiraţie şi de sânge de pe îmbrăcăminte.
Se iau 2-3 pastile de aspirină, se pisează astfel încât să se obţină un praf fin, se amestecă cu puţină apă călduţă, realizându-se o soluţie concentrată care se aplică pe îmbrăcăminte, pe zona pătată. Se lasă să acţioneze 2 ore, apoi se clăteşte şi pata a dispărut. De asemenea, aceeaşi soluţie poate fi folosită şi pentru îndepărtarea petelor de iarbă de pe haine.

3. Aspirina cu suc de lămâie şi puţină apă ajută în tratamentul bătăturilor.
Se prepară o pastă din câteva aspirine, puţin suc de lămâie şi apă, se aplică pe bătături, se bandajează local astfel încât să se menţină pielea umedă şi caldă şi se stă timp de 10 minute. La final, se freacă bătătura cu piatra ponce şi pielea va arăta mult mai bine.

4. Aspirina îndepărtează petele de rugină de pe chiuvetă sau cada din baie. Realizează o mixtură din 2-3 linguri de apă calduţă şi 4-5 aspirine şi foloseşte un burete abraziv pentru a le îndepărta.

5. Aspirina reduce durerea în caz de înţepătură sau muşcătură de insecte.
Se aplică pasta de aspirină (realizată din aspirină mărunţită şi apă) pe zona afectată şi se lasă să acţioneze timp de 10 minute. După această perioadă durerea va fi ameliorată, iar iritaţia şi roşeaţa vor dispărea aproape complet.

6. Aspirina este un bun îngrăşământ organic pentru plante.
Aspirina are efect bun asupra rădăcinii, tulpinei şi frunzelor plantei. Se dizolvă puţină aspirină în 5 l apă şi se udă câte puţin în fiecare zi. Această soluţie ajută planta să lupte împotriva bolilor, infecţiilor fungice şi atacurilor de insecte. De asemenea este un bun instrument de revigorare a plantelor ofilite, care sunt aproape moarte.

Spam blocat