google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Bucureștenii au donat peste 500 de kg de haine într-o săptămână cristina corpaci, trucuri, stiri, destiut, utile, informatii, noutati, ce este Destiut.com | trucuri, lucruri utile

Bucureștenii au donat peste 500 de kg de haine într-o săptămână

Bucureștenii au donat peste 500 de kg de haine într-o săptămână. Bucureștenii dau dovadă de simț civic și nu își uită semenii aflați în nevoie. În doar o săptămână, peste 500 de kg de haine au fost donate în containerele special amenajate de administrația locală în parcurile din Sectorul 1. Obiecte de îmbrăcăminte, încălțăminte sau jucării vor ajunge în posesia persoanelor asistate sau a persoanelor care vor fi cazate în centrul social de servicii ”Odăi”, grație generozității bucureștenilor.

Hainele donate sunt colectate și transportate la ”Nazarcea Grup”, unitate autorizată a Primăriei Sectorului 1. Aici sunt spălate ecologic pentru eliminarea bacteriilor si alergenilor și pregătite pentru beneficiari. Obiectele vestimentare care prezintă mici deficiențe (nasturi lipsă, tiv desfăcut, fermoar defect etc.) sunt reparate în cadrul atelierului de croitorie.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 1 își propun, anul viitor, să extindă proiectul de colectare a hainelor vechi și în alte locații, ca urmare a receptivității bucureștenilor la această campanie.

În acest moment, pe raza Sectorului 1 sunt amplasate 22 de containere în 15 parcuri:  Parcul Luigi Cazzavillan; Parcul Venus; Parcul Regina Maria; Parcul Brâncuși; Parcul Nicolae Iorga; Parcul I.C. Brătianu; Parcul Automatica; Parcul Piața Pajura; Parcul Teofana; Parcul Kiseleff; Parcul Bazilescu; Parcul Izbiceni; Parcul Cireșoaia; Parcul Băneasa; Parcul Adalin.

Containerele sunt verificate de către reprezentanții Administrației Domeniului Public o dată la două zile. Dacă, totuși, identificați un container care este plin, vă rugăm să ne sesizați acest aspect la nr. de telefon afișat pe container, iar un echipaj se va deplasa în regim de urgență la fața locului pentru ridicarea hainelor.

Administrația locală a Sectorului 1 îi roagă în continuare pe cetățeni să doneze doar haine curate, care mai pot fi purtate ulterior. De foarte mare ajutor ar fi ca îmbrăcămintea să fie, în prealabil, ambalată și etichetată cu informații privind conținutul.

 

Spam blocat