Bucureștenii pot preda electronice uzate prin serviciul ‘Sigurec Mobil’

Locuitorii Capitalei care au de predat electronice uzate pot utiliza, în perioada 26 aprilie – 5 iunie, serviciul Sigurec Mobil, destinat preluării obiectelor direct de la domiciliu, au anunțat, miercuri, într-un comunicat de presă, inițiatorii campaniei ‘Pentru reciclare, cheamă ajutoare!’, Green Group și Ecotic.

Conform sursei citate, cetățenii care predau electronice uzate în perioada 26 aprilie — 5 iunie 2017 prin intermediul serviciului mobil pot folosi aplicația pentru smartphone SIGUREC, direct pe site-ul www.sigurec.ro, vor putea câștiga prin tragere la sorți o serie de premii și pot fi recompensați pe loc cu vouchere de reduceri la cumpărături sau bani.

Campania ‘Pentru reciclare, cheamă ajutoare!’ reprezintă a doua etapă a campaniei de informare și dezvoltare a unei atitudini responsabile a populației față de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) care, prin serviciul Sigurec Mobil, ajung direct și sigur în fabricile de reciclare din România.

‘Serviciul de colectare Sigurec Mobil integrează sisteme performante pentru colectarea deșeurilor, toate camionetele fiind dotate cu echipamente de cântărire și operând în baza unui software inteligent ce înregistrează în timp real tranzacțiile efectuate. În felul acesta, sunt furnizate date clare și precise, precum tipul și greutatea deșeurilor colectate. Totodată, aplicația înregistrează și monitorizează performanțele de colectare și calculează cantitatea de CO2 salvată prin sortarea și trimiterea deșeurilor spre reciclare’, se arată în comunicatul inițiatorilor campaniei.

Sigurec, de la expresia sigur reciclat, este un proiect de colectare selectivă al Green Group care s-a dezvoltat în etape, începând din 2012. În prezent, rețeaua include un număr de 161 puncte fixe și mobile de colectare în 36 de județe din România.

loading...

Spam blocat