Cealaltă țară Sfântă

Cealaltă țară Sfântă. Toată lumea ştie că Israelul este „Pământul Făgăduinţei“, însă mare parte din evenimentele descrise în Biblie se petrec, de fapt, pe teritoriul aflat acum în granițele Iordaniei.

Regatul Haşemit al Iordaniei le dezvăluie celor ce ajung pe aceste meleaguri, o mare parte a istoriei religioase consemnate în Biblie, dar şi una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne – Petra, fascinantul oraş din pustietate.

Dacă vreţi să ajungeţi pe urmele beduinilor de odinioară, Iordania este locul potrivit. Se află la un zbor de numai două ore şi jumătate de România, nu impune viză şi ascunde obiceiuri fascinante pentru orice călător. Mai mult decât atât, Iordania este propusă ca destinaţie de top a acestui an, aşa că nu trebuie să o rataţi!

Principala atracţie turistică a Iordaniei nu este capitala Amman, ci oraşul Petra. Oraşul a fost declarat una din cele şapte minuni ale lumii moderne, într-o zi specială: pe 7, a 7-a, 2007.

Petra, „oraşul de piatră” ce impresionează pe tot pelerinul, este un sit arheologic aflat în sud-vestul Iordaniei, renumit mai ales pentru arhitectura acestuia, săpată aproape în întregime în piatra muntelui, pe care se sprijină majoritatea clădirilor.
Oraşul se întinde de-a lungul poalelor Muntelui Hor, străbătând un lung defileu şi întinzându-se apoi pe laterala estică a văii Arabah, cunoscută sub denumirea de „Wadi Araba” – larga vale ce se întinde de la Marea Moartă şi până la Golful Aqaba.