google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Cum se fac stafidele din struguri? cristina corpaci, trucuri, stiri, destiut, utile, informatii, noutati, ce este Destiut.com | trucuri, lucruri utile

Cum se fac stafidele din struguri?

Cum se fac stafidele din struguri? Stafidele sunt nişte struguri mici, foarte dulci, care au fost uscaţi cu atenţie la lumina soarelui. Nu se pot produce în multe regiuni ale lumii, din cauză că atunci când strugurii sunt copţi, au nevoie de multe săptămâni de temperaturi ridicate, fără ploi, pentru ca fructele să se poată usca.

Zonele care au acest climat sunt pe lângă Marea Mediterană, în părţi ale Spaniei şi Greciei şi zone din Asia Mică şi din sudul Australiei.

Locul ideal pentru producţia stafidelor şi principalul furnizor al lumii este în California, pe văile San Joaquin şi Sacramento. În anotimpul uscat, din august şi până în noiembrie, temperaturile sunt ridicate şi e secetă, în timp ce munţii din apropiere oferă apa necesară irigării, atunci când fructele sunt în creştere.

În California, strugurii se coc în august. Ei sunt tăiaţi din viţa de vie şi, timp de două sau trei săptămâni, stau în lăzi, între rândurile plantei. Apoi, se pun în cutii şi se mai lasă la uscat. Apoi, sunt duşi la unitatea de ambalare.

Apoi, ei sunt duşi la transportatoare şi pregătiţi pentru lansarea pe piaţă. Maşinării speciale îi curăţă de de pete şi murdărie. Apoi, strugurii sunt spălaţi, expuşi la aburi şi înmuiaţi în soluţii speciale. Apoi, sunt uscaţi şi împachetaţi. Aproape trei pătrimi din greutatea originală a strugurilor se pierde în procesul de uscare prin care devin stafide.

Stafidele fără seminţe sunt făcute din soiurile Sultana şi Sultanina. Ambele cresc în California.

Spam blocat