Destinații alese de români pentru Crăciun 2017, Revelion 2018 și anul 2018

Destinații alese de români pentru Crăciun 2017, Revelion 2018 și anul 2018. Conform unei analize Vola.ro, românii au ales pentru petrecerea sărbătorilor din acest an destinații europene consacrate, precum Londra și Roma, însă și-au îndreptat atenția și spre destinații mai puțin cunoscute, precum Lisabona, Cătănia – Sicilia și Bologna. Și destinațiile din România au fost solicitate, în special în perioada sărbătorilor. Orașe precum Timișoara, Cluj și Iași sunt în topul opțiunilor românilor.

Londra rămâne cea mai populară destinație către care românii zboară de Crăciun,  pentru Revelion, cea mai populară destinație este Roma.

În topul preferințelor românilor se mai număra și Bruxelles, Milano sau Madrid.

Destinațiile exotice au înregistrat o creștere cu 25% față de totalul rezervărilor de anul trecut. Preferințele românilor se îndreaptă în special spre destinații cu plajă precum Thailanda sau Maldive.

Primele rezervări pentru aceste sărbători au fost făcute din luna martie 2017

Românii au început să își rezerve încă din luna martie biletele de avion sau vacanțele pentru aceste sărbători. Prima rezervare pentru Crăciunul din acest an a constat în 2 bilete de avion pe ruta București-Roma (dus-întors), achiziționate în luna martie 2017, la un preț total de 75 euro. Tot în martie a fost făcută și prima rezervare pentru Revelion: 2 bilete de avion pe ruta București-Maldive (dus-întors), costând 1500 euro.

Primul city break rezervat pentru Crăciun a fost achiziționat tot în luna martie și a avut ca destinație finală Roma, prețul pachetului pentru două persoane, cu zbor și cazare 2 nopți incluse, fiind de  330 euro. Primul city break rezervat pentru Revelion a fost achiziționat în luna mai și a avut ca destinație Larnaca. Pachetul ce a inclus cazare 3 nopți și biletul de avion pentru 2 persoane a costat 270 euro.

 

Bilete disponibile cu o săptămâna înainte de sărbători

Pentru cei care încă nu au apucat să își rezerve vacanța sau biletul de avion pentru sărbători, încă nu este timpul pierdut. Se mai pot găsi încă bilete de avion la prețuri acceptabile în special spre orașele populare către care există zboruri low-cost (Roma, Londra, Milano). Prețurile încep de la 60 euro dus-întors, cu plecări chiar și în Ajunul Crăciunului. De Revelion, prețurile sunt ceva mai mari, dar pot fi găsite bilete de avion și la 100 euro dus-întors, în funcție de data întoarcerii.

O variantă mult mai avantajoasă pentru rezervările last-minute sunt city break-urile. Pentru un pachet ce include biletul de avion și două nopți de cazare prețurile încep de la 179 euro pentru Roma sau Londra și pot trece de 300 euro pentru destinațiile populare pentru Târgurile de Crăciun, precum Viena sau Praga.

De Crăciun românii caută să se reunească cu cei dragi

Conform analizei Vola.ro, 56% dintre rezervările de bilete de avion din perioada Crăciunului sunt pentru o singură persoană, ceea ce denotă faptul că românii aleg să călătorească în destinațiile în care se află cei dragi lor. Statistica mai arată că 30% sunt rezervări de cuplu și 14% sunt rezervări pentru mai mult de 3 persoane.

De Revelion, românii preferă să călătorească în cuplu, 42% dintre rezervările de bilete de avion fiind pentru două persoane.

Spam blocat