Doi tineri au lăsat jobul de la oraș pentru o afacere cu roșii la solar

Doi tineri din Bucuresti, Andreea si Robert Popescu, au simtit ca este nevoie de o schimbare majora in viata lor. Desi lucrau ca informaticieni, si-au lasat serviciile bine platite din Capitala, iar cu banii stransi au dezvoltat o mica ferma de familie in comuna Boteni, la 30 de kilometri de Bucuresti, unde produc in prezent legume ecologice.

„Suntem veniti de la oras, fara sa fi avut nici macar bunici la tara. Amandoi suntem informaticieni de meserie. Robert a lucrat in IT, iar eu ca broker pe bursa, vreo sase ani. Totul a inceput atunci cand am participat la acel miting impotriva celor care chinuiau caii in Delta. Apoi, am mai fost ca voluntari, o saptamana, cu cortul. Acesta a fost primul impact real al nostru cu tot ce inseamna natura, cu Soarele, cu apusul vazut din mijlocul unui camp, nu printre blocuri. Asa am simtit ca trebuie sa facem o schimbare”, povesteste, pentru StiriAgricole.ro, Adreea Popescu, co-proprietarul magazinului online „Invitatie la Sanatate – Legume Naturale”.

In prezent, cei doi tineri detin 5.000 de mp de pamant in localitatea Boteni, judetul Ialomita, dintre care 2.000 de mp sunt cu solarii, iar 800 de mp apartin unei livezi. Mai mult decat atat, cei doi au reusit sa isi construiasca in ultimii ani si o casa cu o suprafata de 60 mp.