google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Fenomen spectaculos pe cerul României în această noapte cristina corpaci, trucuri, stiri, destiut, utile, informatii, noutati, ce este Destiut.com | trucuri, lucruri utile

Fenomen spectaculos pe cerul României în această noapte

O ploaie de meteori cunoscută sub numele de Geminide va atinge vârful intensității în noaptea de miercuri spre joi.

Acest curent de meteori din noaptea de 13 spre 14 decembrie ”poate fi observat cu ochiul liber, în condiții de cer senin și întunecat, din cea mai mare parte a lumii, însă spectacolul va fi cel mai frumos în emisfera nordică”, a explicat Bill Cooke, directorul biroului responsabil de studierea meteorilor din cadrul NASA, citat de AFP.

„Geminidele vor fi cea mai frumoasă ploaie de stele a anului (…). Semiluna subțire, în descreștere, nu va strica spectacolul”, a adăugat acesta.

Majoritatea ploilor de meteori sunt cauzate de comete. Geminidele sunt, de fapt, mici fragmente lăsate în urmă de „un obiect ciudat și stâncos numit 3200 Phaeton” cu a căror traiectorie Pământul se intersectează în fiecare an la jumătatea lunii decembrie. Particulele ard când intră în atmosfera terestră și astfel apar ”stelele căzătoare”.

sursa

Spam blocat