Globurile de aur 2021, amânate

Gala de decernare a Globurilor de Aur din 2021 va avea loc pe 28 februarie, cu aproximativ opt săptămâni înainte de cea de-a 93-a ediţie a galei premiilor Oscar, informează site-ul revistei Variety.

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association – HFPA), care organizează ceremonia, a făcut acest anunţ luni. Cu doar o săptămână înainte, Academia de film americană (AMPAS) a anunţat că cea de-a 93-a ediţie a galei premiilor Oscar va fi amânată cu două luni şi va avea loc pe 25 aprilie 2021 din cauza pandemiei de .

„Pentru a ajusta atât producţiile interne, cât şi pe cele internaţionale de film şi televiziune, HFPA va anunţa o serie de reguli viitoare despre eligibilitate, perioada de votare şi calendarul revizuit al nominalizărilor în săptămânile următoare”, au transmis reprezentanţii acestei asociaţii.

Conform noului calendar, rezultatele de la gala Globurilor de Aur ar putea influenţa votul pentru stabilirea nominalizărilor la premiile Oscar, întrucât acest proces va debuta abia pe 5 martie 2021.