google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 De ce se menţin pinii verzi tot anul?

De ce se menţin pinii verzi tot anul?

De ce se menţin pinii verzi tot anul? De ce se menţin pinii verzi tot anul? pin copac 800x533

De ce se menţin pinii verzi tot anul? Frunzele unui copac au mai multe funcţii. Una dintre ele este să producă hrană pentru copac. Ele absorb dioxid de carbon din aer, apă şi minerale din sol.

Clorofila din frunze absoarbe energie de la soare. Alimentată de lumina soarelui, clorofila transformă dioxidul de carbon şi apa în zahăr. Zahărul din frunze este principala hrană a unui copac.

Frunzele elimină şi cantităţi enorme de apă. Doar o mică parte din apa care curge prin tuburile de alburn este folosită la producerea hranei. Restul, se evaporă prin milioanele de găuri de la suprafaţa frunzelor.

De ce se menţin pinii verzi tot anul? De ce se menţin pinii verzi tot anul? blankÎn multe zone din America de Nord, rezervele de apă ale copacilor dispar, pe perioada iernii. După ce pământul îngheaţă, copacii nu mai pot elibera în aer cantităţi mari de apă.

De ce se menţin pinii verzi tot anul? Ele au nevoie de apă din pământul îngheţat. Prin urmare, „caută” apa izolându-şi frunzele ca să nu o poată lăsa să se evapore prin frunze.

Anumiţi copaci au frunze de tipuri diferite. Pinii, brazii şi cucuta au frunze înguste, cu aspect de ac, acoperite de un strat gros de ceară. Acesta protejează apa de evaporare.

Frunzele unor astfel de copaci rămân la fel pentru mai mulţi ani. Atunci când frunzele cad, altele noi cresc, iar crengile nu rămân goale niciodată. De aceea, aceşti pomi sunt cunoscuţi ca fiind „veşnic verzi”.

Există şi copaci cu frunze de forme clasice, care rămân verzi tot anul. Stejarul viu şi dafinul de California au frunze lucioase, care ajută copacii să îşi păstreze umezeala în lunile cu temperaturi scăzute.

loading...

Spam blocat