De ce puii de cangur petrec atât de mult timp în buzunarul mamei?

De ce puii de cangur petrec atât de mult timp în buzunarul mamei? La naştere, un pui de cangur are aproape 2.5 centimetri lungime şi nu sunt complet formaţi. Cozile şi picioarele lor din spate arată ca mici cioturi. Ochii le sunt închişi, iar urechile încă în dezvoltare. Gura lor este o mică gaură.

Mamiferele cu buzunar fac parte din familia marsupialelor. Marsupialele sunt diferite de celelalte mamifere prin felul în care îşi dezvoltă şi îngrijesc puii.

La naştere, un pui de cangur are aproape 2.5 centimetri lungime şi nu sunt complet formaţi. Cozile şi picioarele lor din spate arată ca mici cioturi. Ochii le sunt închişi, iar urechile încă în dezvoltare. Gura lor este o mică gaură. Singurele organe dezvoltate ale puilor sunt picioarele din faţă, împreună cu degetele şi unghiile.

Odată născut, puiul de cangur începe să se caţere prin blana mamei, înspre deschiderea marsupiului. Se pare că acest gest e ghidat de instinct. Totuşi, mama îi arată calea spre buzunar lingându-şi blana. Căţărându-se cu o labă peste alta, puiul ajunge la deschiderea marsupiului şi îşi face loc în interiorul său.

Odată ajuns înăuntru, puiul îşi caută hrana şi rămâne acolo. Micul cangur stă în buzunarul mamei pentru câteva săptămâni, timp în care se hrăneşte şi se dezvoltă. El creşte, se acoperă de blană, i se deschid ochii şi i se formează urechile. În sfârşit, se poate detaşa de lactaţia mamară şi poate privi în afara buzunarului.

Când ajunge la vârsta de câteva luni, puiul începe să se aventureze afară. Dacă simte pericol, sare înapoi în buzunar. Iar când ajunge la vârsta de 6 luni, nu mai poate încăpea înăuntru.

Acum, puiul se hrăneşte cu zăpadă şi alte ierburi, la fel ca şi mama sa. Începe să crească şi să se îngrijească singur.