10 reguli de viaţă de la Bill Gates

10 reguli de viaţă de la Bill Gates 10 reguli de viaţă de la Bill Gates bill gates 800x533

10 reguli de viaţă de la Bill Gates. Sfaturile lui Bill Gates pentru tineri.

Bill Gates, 61 de ani, este considerat cel mai bogat om al planetei cu o avere de 89 miliarde USD. Este co-fondatorul Microsoft şi a avut o strategie bine pusă la punct, după care s-a ghidat în viaţă. El oferă şi celorlaţi câteva sfaturi utile.

“1. Viața e nedreaptă. Obișnuiește-te cu asta. În medie, un tânăr obișnuit folosește expresia «Nu e drept» de aproximativ 8 ori pe zi. Avem înrădăcinate astfel de expresii în mintea noastră mai ales de la părinți, dar pe măsură ce înaintăm în vârstă ne dăm seama singuri că așa e –  Viața e nedreaptă.

2. În lumea reală, nimănui nu-i pasă atât de mult de respectul pe care tu îl ai pentru tine, așa cum crezi atunci când ești tânăr. Oamenii vor să vadă de la tine rezultate. De cele mai multe ori, când dai nas în nas cu realitatea și vezi că nu e atât de simplu să reușești ce ți-ai propus, vei spune că «Nu e drept». Și, din nou, ajungem la regula numărul 1.

3. Îmi pare rău, dar n-o să câștigi niciodată atât de mulți bani cum ți-ai imaginat în copilărie. Cel puțin nu în tinerețe. În orice caz, e foarte greu să ajungi să-ți trăiești visurile. Și ajungem din nou la expresia «Nu e drept».

4. Dacă acum crezi că e greu să te descurci, cât ești încă la liceu, stai să vezi cum va fi când vei avea un șef. Șefii nu trebuie să fie neapărat politicoși cu tine, așa cum sunt profesorii, și cu siguranță că nu te vor întreba niciodată cum te simți.

5. Să lucrezi la un fast-food nu e deloc degradant. Bunicii tăi ar fi considerat asta o oportunitate. Lor nu le era rușine să muncească pe un salariu minim pe economie. Lor le-ar fi fost rușine să stea degeaba toată ziua și să vorbească despre muzică.

6. Viața nu se împarte în semestre și vacanțe de vară. Va trebui să mergi la serviciu în fiecare zi, cinci zile din șapte, câte opt ore pe zi. Pentru tot restul vieții tale. Vezi regulile 1 și 2.

7. Ce vezi la televizor nici măcar nu se aseamănă cu viața reală. Nicio problemă nu se rezolvă în 30 de minute, nicio prietenă de-a ta nu va fi la fel de cool ca Jennifer Aniston și niciodată nu vei avea atâta timp liber de petrecut prin cafenele.

8. Fumatul nu te face să pari mai cool. Nici părul colorat sau tatuajele. O să-ți dai seama mai târziu.

9. Nu vei trăi pentru totdeauna. Mai ales dacă fumezi. Vezi regula 8.

10.  Bucură-te de tinerețe cât poți de mult. Da, poate că părinții tăi sunt enervanți, poate că școala e grea, dar va veni o zi când îți vei da seama cât de mult îți e dor de acele momente.

Spam blocat