Reţetă de papanaşi cu smântână şi dulceaţă

reţetă de papanaşi cu smântână şi dulceaţă Reţetă de papanaşi cu smântână şi dulceaţă papanasi cu dulceata

Reţetă de papanaşi cu smântână şi dulceaţă. Ingrediente:

500 grame brânză grasă de vaci

100 grame zahăr

2 ouă

1 linguriţă rasă de bicarbonat

1 lingură zeamă de lămâie

1 plic zahăr vanilat

1 linguriţă coajă de lămâie rasă de lămâie

1 vârf de cuţit de sare

200 gr făină (plus 1-2 linguri)

300 grame smântână

200 grame dulceaţă

100 grame zahăr pudră (preferabil vanilat)

500-700 ml ulei pentru prăjit

Reţetă de papanaşi cu smântână şi dulceaţă. Mod de preparare papanaşi cu smântână şi dulceaţă

Cerneţi bine făina. Amestecaţi brânza de vaci cu zahărul, ouăle, sarea, zahărul vanilat şi bicarbonatul stins cu zeama de lămâie.

Adăugaţi cele 200 de grame de făina şi coajă de lămâie. Amestecaţi bine. Dacă este necesar, în funcţie de densitatea brânzei, adăugaţi 1-2 linguri de făină suplimentar.

Trebuie să obţineţi un aluat moale dar care să se desprindă de pe mână. Puneţi uleiul la încins într-o tigaie sau cratiţă adâncă.

Pe o suprafaţă de lucru, curată şi uscată, pudraţi făină. Împărţiţi aluatul în 8 linguri de cocă pentru papanaşi şi 8 linguriţe pentru capacul rotund al acestora.

Cu mâna dată prin făină formaţi 8 discuri şi tot atâtea biluţe din aluat. Treceţi degetul arătător prin făină şi înfigeţi-l în discul de cocă. Rotiţi circular degetul pentru a obţine un orificiu central în aluat.

În uleiul încins, la temperatură mică, rumeniţi câte 2 papanaşi deodată – în funcţie de dimensiunea vasului de prăjire – şi tot atâtea biluţe, pe ambele părţi.

În mod normal, papanaşii se prăjesc cam 5-6 minute fiecare. Acest timp depinde de mărimea papanaşilor şi de nivelul uleiului din vasul de prăjire. Este foarte important ca focul să fie mic pentru ca papanaşii să nu se prăjească doar la suprafaţă şi să rămână cruzi în mijloc.

Scoateţi papanaşii, pe măsură ce sunt prăjiţi, şi puneţi-i la scurs de excesul de grăsime pe un prosop de hârtie. Mai întâi, veţi scoate bilele pentru că, fiind mai mici, se vor face primele.

Papanaşii se servesc cu smântână şi cu dulceaţă, dar şi cu zahăr pudră.

Spam blocat