Revelion 2019. Prețuri atractive până la finalul lunii octombrie

Rezervările făcute de români pentru vacanțele de Revelion au început timpuriu anul acesta, încă din luna februarie, conform datelor oferite de Vola.ro, cea mai mare agenție de turism online din România. Astfel, cei doritori să își petreacă Noul An în afara granițelor au beneficiat de oferte promoționale, diferite tarife preferențiale și oferte speciale pe parcursul anului. Românii care mai stau încă pe gânduri pentru rezervarea vacanței de Revelion mai au la dispoziție luna octombrie pentru a-și rezerva concediul la prețuri atractive.

Vacanțele de Revelion sunt rezervate cel mai des de cupluri, 45% dintre români preferă să petreacă noaptea dintre ani alături de cel/cea iubit/ă. Aproximativ 30% dintre români au rezervat vacanțe pentru o singură persoană, iar în grupuri călătoresc 10%. Cel mai numeros grup care a achiziționat o vacanță de Revelion prin intermediul Vola.ro este format din nouă persoane, destinația fiind Milano.

Perioada medie de vacanță rezervată pentru petrecerea Noului An este de 6-7 nopți, aproximativ 35% din rezervările efectuate pe parcursul anului prin Vola.ro. În cazul șederilor cu durata de peste 8 nopți (32%), se poate observa trendul românilor de a își petrece începutul de an alături de rudele care locuiesc în afara țării. Cele mai populare destinații în acest caz sunt Londra și Roma, orașe recunoscute pentru comunitățile mari de români. De asemenea, cei mai mulți dintre români evită city break-urile de Revelion (doar 8% din rezervări).

Printre destinațiile cele mai cerute de români în perioada Revelionului se află Londra, Roma, Paris, Viena, Amsterdam, Tel Aviv, Dubai. Printre preferințe se numără și destinații exotice și intercontinentale, precum Phuket, Bangkok, Singapore, Maldive, Zanzibar, Buenos Aires, New York.

Prețul biletelor de avion pentru Revelion începe de la 100 euro / persoană

Prețul mediu pentru un bilet de avion spre Roma este de aproximativ 100 euro (zbor low-cost, fără bagaj de cala), 140 euro pentru Londra și aproximativ 200 euro pentru Barcelona. Cei care preferă să își petreacă vacanța la soare și plajă vor achita în medie 700 euro pentru un sejur în Dubai (zbor low-cost, fără bagaj de cala), iar pentru un sejur în Bangkok costul este de aproximativ 1.000 euro (zbor cu companie de linie, bagaj de cală inclus).