google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Semnificaţia anafurei în noaptea de Înviere cristina corpaci, trucuri, stiri, destiut, utile, informatii, noutati, ce este Destiut.com | trucuri, lucruri utile

Semnificaţia anafurei în noaptea de Înviere

Semnificaţia anafurei în noaptea de Înviere. Anafora din noaptea de Înviere a preluat numele sărbătorii respective, adică „Paști” ca o mărturie vie, clară și completă a Jertfei și Învierii Domnului Iisus Hristos. Pâinea pregătită pentru a fi dată credincioșilor ca „Paști” se sfințește printr-o rugăciune specială și prin stropirea cu apă sfințită după ce în prealabil a fost stropită cu vin roșu. Aceasta semnifică faptul că Trupul lui Hristos, adică Sfânta Biserică, conform Sfintei Scripturi, a fost pecetluit, sfințit prin picăturile de sânge ce au curs din coasta Mântuitorului aflat răstignit pe Sfânta Cruce.

Consumând „Sfintele Paști”, dăm mărturie că „ori de câte ori mâncăm pâinea aceasta și bem paharul acesta” moartea Domnului vom mărturisi și Învierea vom vesti. Corect și complet este să ne împărtășim întâi cu Trupul și Sângele Mântuitorului, adică să luăm Sfânta Împărtășanie și apoi „Sfintele Paști”.

Vrednicia spirituală a fiecăruia este cea care decide în acest caz. Exagerările locale și ocazionale cu privire la „Sfintele Paști” – ca și anaforă, nu își au justificarea în Sfânta Scriptură și nici în Sfânta Tradiție. Așa cum ne este suficientă împărtășirea din linguriță cu Sfânta Cuminicătură, tot astfel trebuie și ne este suficientă și luarea cu smerenie și credință a „Sfintelor Paști” în cantități modeste pe parcursul întregului an, dacă se poate.

Spam blocat