Sfânta Marie Mică, 8 septembrie. Bucurie pentru femeile care rămân însărcinate

Sfânta Marie Mică, 8 septembrie. Bucurie pentru femeile care rămân însărcinate Sfânta Marie Mică, 8 septembrie. Bucurie pentru femeile care rămân însărcinate fecioara maria

Sfânta Marie Mică, 8 septembrie. Bucurie pentru femeile care rămân însărcinate. Naşterea Maicii Domnului (8 septembrie), Intrarea în biserică (21 noiembrie), Buna Vestire (25 martie) şi Adormirea Maicii Domnului (15 august) sunt cele patru mari sărbători creştine închinate Sfintei Fecioare Maria, Născătoarea de Dumnezeu.

Sfânta Marie Mică, 8 septembrie. Bucurie pentru femeile care rămân însărcinate. Naşterea Maicii Domnului, prăznuită pe 8 septembrie, este prima mare sărbătoare din cursul anului bisericesc, care a început la 1 septembrie.

Sfânta Marie Mică, 8 septembrie. Bucurie pentru femeile care rămân însărcinate. Potrivit tradiţiei populare, în această zi, ca de altfel ca la orice mare praznic nu se fac treburi gospodăreşti, nu se spală rufe, nu se face curăţenie în casă ca să nu atragi răul Se crede că bărbaţii care încalcă această tradiţie se vor lovi, iar femeilor fie li se va arde mâncarea pe foc, fie cratiţa cu mâncare se va vărsa peste copii arzându-i.

Sfânta Marie Mică, 8 septembrie. Bucurie pentru femeile care rămân însărcinate. Tot ziua de 8 septembrie, cea a Naşterii Maicii Domnului, este ajutătoare celor care se roagă să rămână însărcinate, să nască uşor şi să aibă un copil sănătos. Şi cei care vor să se căsătorească se pot ruga în această zi Maicii Domnului a să-şi găsească perecehea potrivită, mai spun bătrânii.

Spam blocat