google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Taxe universitare și sprijin financiar pentru studenți în UE cristina corpaci, trucuri, stiri, destiut, utile, informatii, noutati, ce este Destiut.com | trucuri, lucruri utile

Taxe universitare și sprijin financiar pentru studenți în UE

Taxe universitare și sprijin financiar pentru studenți în UE. Taxe şi burse de studiu. În UE, taxele de studiu în învăţământul superior diferă foarte mult de la o ţară la alta – în timp ce în unele ţări şcolarizarea este gratuită, în altele aceasta poate fi foarte scumpă. De asemenea, ajutorul financiar (burse sau împrumuturi) depinde de mai multe criterii.

Despre taxe şi burse

Cu toate acestea, cetăţenii UE care urmează cursuri la o universitate dintr-un alt stat membru:

  • nu pot fi obligaţi să achite taxe de studiu mai ridicate
  • au dreptul să beneficieze de aceleaşi burse de studiu ca şi cetăţenii ţării respective.

Însă aceste prevederi nu se aplică neapărat şi în cazul burselor şi împrumuturilor de întreţinere sau de sprijin. Unele ţări pot totuşi să acorde astfel de ajutoare studenţilor străini, din proprie iniţiativă.

Studenţii străini cu statut de rezidenţi

Chiar dacă nu sunteţi cetăţean al ţării în care doriţi să studiaţi, dar locuiţi în ţara respectivă de cel puţin cinci ani, aveţi dreptul la o bursă de întreţinere în aceleaşi condiţii ca şi cetăţenii acestei ţări.

 

De asemenea, pentru mai multe detalii referitoare la bursele de studiu în străinătate, puteţi contacta ministerul educaţiei din ţara dumneavoastră.

Dacă decideţi să studiaţi în străinătate, aţi putea beneficia în continuare de o bursă de întreţinere din partea ţării dumneavoastră de origine. Decizia este luată de autorităţile naţionale din ţara dumneavoastră. Însă aceste burse pot fi acordate numai pe o perioadă limitată.

Spam blocat