Therme București lansează cea mai mare plajă urbană din Europa

Galerie Foto

Therme București lansează cea mai mare plajă urbană din Europa. Therme București, cel mai mare centru de relaxare, entertainment și wellness din Europa, construit greenfield, lansează, din 10 iunie, cea mai mare plajă urbană din Europa – Sands of Therme. La câteva minute de oraș, vizitatorii centrului se pot bucura de un litoral compus din 30.000 de metri pătrați de plajă, precum și alte atracții ce recreează atmosfera vacanței de vară: piscină tropicală, 1.500 de șezlonguri pe nisip, peste 600 de palmieri, 40 de măslini, terenuri de fotbal și volei și un Concept Beach Club. Investiția totală a proiectului se ridică la 5 milioane de euro și plasează Bucureștiul în liga selectă a capitalelor europene cu plaje urbane, precum Lisabona, Berlin, Viena, Paris, Moscova sau Hamburg.

Cocktailuri exotice, savurate direct în piscină

În zona dedicată relaxării, The Palm, pe lângă plaja generoasă cu nisip fin, vizitatorii se pot relaxa într-o piscină de 720 metri pătrați, cu o temperatură constantă de 30 de grade Celsius și o adâncime de 1,26 de metri, a cărei capacitate este similară piscinei interiorare din zona The Palm. Piscina cu pool bar, situată în zona de sud a zonei The Palm, dispune de 171 de locuri de relaxare – locuri la bar, locuri la mese, pe banchetă și șezlonguri în apă – și este înconjurată de vegetație exotică, palmieri spectaculoși cu înălțime de până la 7 metri și gradene cu șezlonguri.

La Cocktail Bar, vizitatorii sunt așteptați cu o mare varietate de signature cocktails, precum The Fabulous Pina Colada, The Refreshing Kiwi Daiquiri, Therme Cool Breeze sau Cucumber Cooler. Pool bar-ul este acoperit de o copertină din lemn stratificat, iar zonele neacoperite din jurul piscinei sunt dotate cu zone de relaxare cu șezlonguri, umbrele și vele.

Concept Beach Club cu design urban

Plaja Sands of Therme găzduiește și un Concept Beach Club, cu mai multe zone dedicate: Cocktail Bar, Gelateria Carte d’Or, Coffee Shop, Beer Bar (cu locuri la masă și la bar) și VINO Wine Bar, dar și o zonă de grill, Beach Barbeque. Terasa semi-acoperită a Beach Club-ului poate acomoda la mese și la bar circa 400 de vizitatori simultan. Design-ul urban al Beach Club-ului a fost realizat împreună cu Sweet Damage Crew, un grup de street artists (graffiti) multi-premiați în cadrul concursurilor internaționale și locale, care au realizat pentru Therme București una dintre cele mai complexe lucrări de street art din România.

Zona de grill, Beach Barbeque are un meniu sofisticat, pe care se regăsesc preparate inspirate din bucătăria internațională, oferind o mare varietate de carne și pește, maturate și marinate în baițuri fine, concepute de Chef Lucian Dobre, un împătimit al gastronomiei.

Wine-bar-ul VINO de pe plajă oferă nu mai puțin de 126 de sortimente de vin atent selecționate, din toate zonele reprezentative ale lumii, care pot fi savurate alături de brânzeturi și charcuterie, într-o atmosferă relaxantă.

Gelateria Carte d’Or își propune să răsfețe vizitatorii cu deserturi pe bază de înghețată, ce au ca sursă de inspirație cele mai exotice destinații de vacanță. Fie că vorbim de gusturi autentice franțuzești, de savoarea deserturilor italienești sau de arome exotice din Hawaii, Gelateria Carte d’Or oferă consumatorilor experiențe senzoriale inedite.

Și pe plaja zonei dedicate familiei, Galaxy, vizitatorii se pot relaxa pe cele 1.000 de șezlonguri pe nisip, întinse pe o suprafață de 7.500 de metri pătrați. Cocktailuri și alte băuturi revigorante, precum și gustări vor putea fi savurate în 3 beach bar-uri de pe plajă. Zona Galaxy are, de asemenea, propriul Grill Bar, care completează meniul variat al restaurantului Galaxy.

Pentru vizitatorii amatori de activități sportive, Sands of Therme găzduiește două terenuri de volei și un teren de fotbal pe nisip, ce recreează întocmai atmosfera de la malul mării, urmând ca în curând să fie deschis și un teren de fotbal pe iarbă.

 

Grădină mediteraneană

Una dintre marile atracții care completează atmosfera exotică de pe plaja Sands of Therme este oaza de verdeață mediteraneană compusă din 600 palmieri și 40 de măslini, originari din zona mediteraneană. Vegetația exotică include și specii rare de palmieri, printre care Washingtonia robusta, palmieri originari din California, plantați în pisicina exterioară și împrejurimile acesteia. Palmierii au peste 7 metri înălțime și „vârste” cuprinse între 35 și 40 de ani, iar frunzele acestora pot ajunge pana la 2,5-3 metri lungime.

O altă specie rară de palmieri este Trachycarpus fortunei, originari din centrul Chinei, Japonia și India. Cei de pe plaja Therme au înălțimi între 3,5 și 5 de metri și pot fi admirați în împrejurimile piscinei exterioare și ale Beach Barbeque-ului.

 

Decorul mediteranean din apropierea Barbeque Bar-ului este completat de cei 40 de măslini aduși din însorita Spanie. Măslinul este considerat „arborele veșnic roditor”, având o longevitate extraordinară și o uimitoare putere de regenerare. În gradina de la Therme pot fi admirați arbori cu vârste de până la 350 ani, cu înălțimi ce variază de la 1 metru, până la 4 metri și un trunchi ce ajunge la 1,5 metri în diametru.

Plaja urbană, la modă în Europa

În foarte multe orașe europene se observa tendința de a amenaja plaje urbane. La 20 de minute distanță cu trenul din centrul Berlinului, pe malurile lacului Wannsee, turiștii se pot relaxa pe o plajă imensă cu nisip, unde pot juca diverse activități sportive. Și pe cursul Dunării, în Viena, au fost amenajate o multitudine de plaje, care oferă locuitorilor numeroase posibilități de petrecere a timpului liber. În fiecare duminică, plaja se transformă într-un ring de salsa în aer liber. În Paris, ceea ce a început ca o singură plajă de mici dimensiuni, pe malul drept al Senei, a devenit una dintre cele mai mari plaje artificiale ale Europei.

 

Spam blocat