Paștele cailor pică în ziua de Înălțare. Semnificații și tradiții

paștele cailor 2018, inaltare 2018, tradiții Paștele cailor pică în ziua de Înălțare. Semnificații și tradiții pastele cailor inaltare 2018

Paștele cailor pică în ziua de Înălțare. Semnificații și tradiții. Pastele Cailor coincide cu Inaltarea Domnului sau ziua de Ispas. Aceasta are mereu loc la 40 de zile dupa Pasti, in joia din a sasea saptamana de dupa Pasti. Unele persoane mai numesc aceasta sarbatoare si Joia iepelor.

In limbajul comun, expresia „la pastele cailor” a intrat cu un inteles foarte diferit, desemnand ceva foarte indepartat in timp sau niciodata. Totusi, aceasta expresie nu se regaseste si in alte spatii culturale.

Paștele cailor pică în ziua de Înălțare. Semnificații și tradiții. Zona de provenienta a acestei sarbatori este Transilvania. Conform unei legende, pe cand Fecioara Naria il nastea pe Mantuitor, caii faceau mare zarva. Astfel, Nascatoarea de Dumnezeu Fecioara i-ar fi blestemat sa fie mereu animale flamante cu exceptia unei singure zile: Pastele cailor.

Aceasta sarbatoare este un bun prilej pentru a organiza targuri si pentru a incheia unele afaceri. De Pastele lor, caii nu sunt pusi sa traga la caruta. In trecut, in unele reiuni din tara se faceau unele slujbe religioase doar pentru sanatatea animalelor.

Spam blocat