google.com, pub-6549863557302876, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Doradă după reţeta lui Jamie Olivier cristina corpaci, trucuri, stiri, destiut, utile, informatii, noutati, ce este Destiut.com | trucuri, lucruri utile

Doradă după reţeta lui Jamie Olivier

Doradă după reţeta lui Jamie Olivier. Este o reţetă de doradă mai preţioasă care se poate face pentru întreaga familie.

INGREDIENTE

60 g creveți decorticați
2 linguri tarhon tocat
2 linguri ulei de măsline
1 ou mare
2 linguri lapte
500 g aluat foitaj
1 kg doradă sau păstrăv filetat
1/2 lămâie pentru servit.

Doradă după reţeta lui Jamie Olivier 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la foc iute, 220 de grade Celsius. Se amestecă creveții cu tarhonul și uleiul de măsline, se condimentează. Într-un castron mic se bate oul cu laptele și se dau deoparte.

Rulează aluatul foitaj pe o suprafată și tăie un dreptunghi gros de 5 mm și lung cu 10 cm mai mult decât fileurile de peste.

Pune dreptunghiul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pune un fileu cu pielea în jos, peste aluat. Pune amestecul de creveți și tarhon deasupra și apoi cel de-al doilea file de peste. Unge marginile aluatului cu amestecul de ou și lapte.

Acoperă cu un al doilea dreptunghi de aluat și presează marginile, că să se lipească. Folosește un cuțit cu vârful ascuțit pentru a da formă de peste și a tăia coadă. Cu o lingură sau lingurită, presează un model de solzi peste aluat, fără să-l găuresti.

Din aluatul tăiat de pe forme, tăie ochi și aripioare și asamblează, lipind cu oul bătut.

Spam blocat